Už veiksmus, nesuderinamus su prokuroro pareigomis ir institucijos diskreditavimą, generalinis prokuroras Antanas Klimavičius atleido R.Dovydaitį iš tarnybos prokuratūroje.

Pasak pareigūnų, R.Dovydaitis savo kaltės nepripažįsta ir teigia, kad prieš jį buvo surengta provokacija. Į Vilniaus policijos areštinę uždarytas eksprokuroras netrukus po sulaikymo buvo paskelbęs bado streiką.

38 metų Radviliškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorą R.Dovydaitį antradienį sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Generalinės prokuratūros pareigūnai.

Prokuroras R.Dovydaitis buvo sulaikytas Radviliškyje, kieme netoli savo namų apie 19 val. 50 min., įtarus, kad iš vieno asmens paėmė 800 litų kyšį už neteisėtą konsultavimą, kaip išvengti baudžiamosios atsakomybės bei pažadą siekti, kad šio asmens atžvilgiu būtų nutraukta baudžiamoji byla.

Pasak STT, keturios kupiūros po 200 litų, kuriuos, kaip įtariama, paėmė R.Dovydaitis, buvo rastos įvykio vietos apžiūros metu. R.Dovydaitis vidaus reikalų sistemoje dirba nuo 1984 metų, nuo 2000 metų pradžios - prokuroru.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją