Kaip informuojama Lietuvos Respublikos prokuratūros pranešime, Kauno apygardos teismas paskalbė apkaltinamąjį nuosprendį Latvijos piliečiams 20-ies V. J. ir 19-os A. R., kurie buvo nuteisti dėl neteisėto migrantų gabenimo per valstybės sieną veikiant bendrininkų grupėje.

VSAT praneša, kad Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros 3-iojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras, tyrimą atliko VSAT Varėnos pasienio rinktinės Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai.

Baudžiamosios bylos duomenimis, šių metų balandžio 7 dieną, VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai, vykdydami nelegalios migracijos prevenciją bei kontrolę, sulaikė du Latvijos piliečių automobilius, iš kurių vienu buvo gabenami nuolatinės gyvenamosios vietos Lietuvoje neturintys užsieniečiai.

Vienas iš kaltinamųjų mikroautobusu vežė migrantus, o antrasis, vairavęs kitą lengvąjį automobilį, važiavo priekyje ir stebėjo aplinką, siekdamas įspėti bendrininką apie galimus pavojus.

Tyrimo duomenimis, latviai neteisėtai iš Latvijos per Lietuvos sieną gabeno 14 neteisėtų migrantų – 12 Indijos bei du Nepalo piliečius.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad kaltinamieji veikė dėl savanaudiškų paskatų, iš organizatoriaus už nusikalstamos veikos padarymą siekdami gauti pažadėtą ne mažesnį kaip 6 tūkst. eurų piniginį atlygį.

Išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą Kauno apygardos teismas Latvijos piliečius pripažino kaltais. Teismas V. J. skyrė 1 m. ir 3 mėn., A. R. – 9 mėn. ir 2 d. trukmės laisvės apribojimo bausmę be intensyvios priežiūros, įpareigojant nuteistuosius per šešis mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos neatlygintinai išdirbti 100 val. sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose.

Teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dar gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.