Teisėsaugos duomenimis, apie 20 val. Vilniaus ligoninėje mirė moteris (gim. 1976 m.), ji rugpjūčio 12 d., apie 21 val., Druskininkų savivaldybėje, Naujasodės kaime, rasta sužalota namuose.

Tądien policija pranešė, kad buvo sulaikyti du įtariamieji, abiem nustatytas sunkus girtumas. 1975 m. ir 1964 m. gimę vyrai buvo uždaryti į Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ilgalaikio sulaikymo patalpą.

Tąkart pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

„Šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas yra perkvalifikuotas į tyrimą dėl nužudymo“, – Eltai trečiadienį sakė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) vyriausioji specialistė Eglė Kačinskienė.

Policijos duomenimis, atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies 3 punktą. Jame numatyta, kad tas, kas nužudė savo motiną, tėvą ar vaiką, baudžiamas laisvės atėmimu nuo 5 iki 20 metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Anot E. Kačinskienės, vienas įtariamųjų buvo aukos sugyventinis.

„Vienas iš įtariamųjų buvo apklaustas ir paleistas, o kitam, gimusiam 1
975 metais, buvo pritaikyta kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams“, – teigė Alytaus AVPK atstovė.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją