Kriminalistai nustatė, kad įtariamieji turi labai didelį kiekį narkotikų ir slapta jais prekiauja „Telegram“ kanale.

Narkotinės bei psichotropinės medžiagos būdavo užkasamos ar kitaip slepiamos. Slėptuvės GPS koordinates pardavėjai siųsdavo kvaišalų pirkėjams.

Ši nusikalstamos veiklos schema buvo naudojama Marijampolės, Jurbarko, Kauno bei Alytaus miestuose. Ten narkotikams paslėpti buvo naudojama net keli šimtai skirtingų vietų. Slaptavietėse buvo laikomas hašišas, amfetaminas, kristalai bei MDMA tabletės. Už šias narkotinės bei psichotropines medžiagas pirkėjai atsiskaitydavo kriptovaliuta.

Per policijos operaciją Kauno prieigose Marijampolės kriminalistai su Kauno apskrities Specialiosios parengties skyriaus pareigūnais sustabdė lengvąjį automobilį „Ford Mondeo“. Juo važiavo du vyrai (gimę 2000 m. ir 2004 m.). Automobilyje rastas paketas su 400 gramų psichotropinės medžiagos- kristalų. Abu vyrai sulaikyti.

Atliekant kratas, vieno iš sulaikytųjų gyvenamojoje vietoje buvo rasta apie 1 kilogramas hašišo ir apie 100 gramų kitų narkotinių bei psichotropinių medžiagų.

Marijampolėje demaskuoti narkotikų platintojai

Kriminalistai Jurbarko, Marijampolės, Kauno bei Alytaus miestuose rado apie 200 skirtingose vietose žemėje užkastų ar kitaip paslėptų narkotinių bei psichotropinių medžiagų pakuočių. Jose buvo vartotojams paruošto hašišas, MDMA tablečių bei nuo 1 iki 11 gramų kristalų.

Iš viso per operaciją iš nelegalios apyvartos paimta apie 1,7 kilogramo narkotinių bei psichotropinių medžiagų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė. Abu įtariamieji suimti, jiems gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Marijampolėje demaskuoti narkotikų platintojai