Baudžiamosios bylos duomenimis, 2023 m. rugsėjį 17-kos metų jaunuolis, turėdamas tikslą parduoti ar kitaip platinti psichotropines medžiagas, iš kito asmens nupirko apie 3 gramus miltelių, manydamas, kad juose yra psichotropinės medžiagos – amfetamino. Įgytas psichotropines medžiagas jis perpardavė kitiems dviem vaikinams.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė Eglė Kirpienė. Tyrimą atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus tyrėjai.

Teisėsaugos pareigūnai tyrimo metu nustatė, kad nepilnametis miltelius pirko iš 25-erių marijampoliečio, šis anksčiau buvo teistas penkis kartus. Pastarasis prisipažino, kad 99 vnt. tablečių, kuriose yra psichotropinės medžiagos – MDMA, ir ne mažiau kaip 70 gramų gelsvos spalvos miltelių, manydamas, kad juose yra psichotropinės medžiagos – amfetamino, įsigijo Vilniuje.

25-erių marijampoliečiui taip pat pateikti kaltinimai dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo nepilnamečiui. Už šią nusikalstamą veiką Baudžiamajame kodekse numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo trejų iki dvylikos metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti – laisvės atėmimo bausmė nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Abu kaltinamieji prisipažino padarę nusikalstamas veikas. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.