Pinigai sulaikyti dar rugpjūčio 13 d., kai Medininkų kelio poste muitinės pareigūnai detaliai patikrino maršrutu Minskas – Vilnius važiavusį reisinį autobusą.

Jau patikrinimo pradžioje, mašiną vairavusio Baltarusijos piliečio bagaže pareigūnai surado paslėptus 8 blokus (80 pakelių) nelegalių cigarečių. Pažeidėjui surašius administracinio nusižengimo protokolą, patikrinimas buvo tęsiamas. Jo metu vandens bakelyje rankoms plauti pareigūnai aptiko paketą su grynųjų pinigų kontrabanda įvairių šalių valiuta.

Iš viso buvo rasta ir sulaikyta 500 000 Rusijos Federacijos rublių, 242 016 Turkmėnistano naujųjų manatų, 9625 Gambijos dalasiai, 200 eurų ir 200 Brunėjaus senų. Bendra sulaikytų pinigų vertė – 70 240 eurų. Taip pat buvo sulaikytas ir autobusas „MAZ“ (jo vertė nustatinėjama).

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje dėl kontrabandos buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai. Autobuso vairuotojas apklaustas, jam skirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas.

Per pirmą 2024 m. pusmetį MKT pareigūnai ikiteisminiuose tyrimuose sulaikė 443 tūkst. eurų vertės grynųjų pinigų kontrabandos įvairia valiuta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją