Anot teismo pranešimo, L. Mačiunskas kaltinamas, kad 2023 m. rugsėjo 24 d. apie 2 val. Kauno rajone, apsvaigęs nuo alkoholio, dviem jaunuoliams prie kaklo pridėjo virtuvinę mėsos kapoklę ir reikalavo atiduoti mobiliuosius telefonus.

Bylos duomenimis, vyras grasino vaikinus užpjudyti šunimis ir liepė gultis ant kelio. Nukentėjusiesiems vykdant visus jo reikalavimus, kaltinamasis liepė jiems atsistoti ir eiti į savo namo kiemą. Ten vėl liepė gultis ant žemės ir tarpusavyje surakino antrankiais. Vėliau jaunuoliams ant nugarų užrideno karutį ir apspardė.

Teismo posėdyje apklaustas kaltinamasis savo kaltę pripažino ir teigė, kad gailisi. Jis aiškino, kad netoli jo namų ėję vaikinai sukėlė įtarimų, nes buvo purvinais drabužiais ir nešėsi kuprines. Vyrui pasirodė, kad jie gali būti vagys.

Jis taip pat prisipažino, kad surakintiems vaikinams gulint kieme, namuose gėrė kavą. Kaltinamasis teigė, kad kapoklę mėsai naudojo norėdamas įbauginti ir grasino apimtas emocijų. Paaiškinti, kodėl ant nukentėjusiųjų buvo užkeltas karutis – negalėjo.

Teisiamajame posėdyje apklausti ir nukentėjusieji. Jie patvirtino kaltinime išdėstytas aplinkybes ir pateikė civilinius ieškinius atlyginti neturtinę žalą .

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją