Prokuratūra praneša, kad ligoninėje vaikinui buvo suteikta skubi pagalba, nustatyta jo tapatybė, medikai susisiekė su nepilnamečio šeima ir apie įvykį pranešė policijai. Ikiteisminį tyrimą pradėjusiems policijos pareigūnams iš pradžių buvo teikiama mažai informatyvi ir iš dalies melaginga įvykių versija. Palaipsniui pareigūnams pavyko atkurti to vakaro įvykius ir nustatyti susijusius žmones.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Marius Venskūnas. Tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Bylos duomenimis, apleistame pastate laisvalaikį kartu leido septyni jauni žmonės. Vienas iš jų, kaip įtariama, turėjo metamfetamino, jo įsigijo pakeliui į susitikimo vietą. Klausydamiesi muzikos, jaunuoliai vartojo alkoholį. Narkotikų atsinešęs nepilnametis ir kitas paauglys keletą kartų buvo pasišalinę į kitą aukštą „pasikalbėti“. Po kelių valandų vienas jų pasijuto blogai ir draugai iškvietė medikus.

Kaltinamasis savo kaltės dėl nusikalstamos veikos padarymo nepripažįsta. Baudžiamajame kodekse už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo trejų iki dvylikos metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.