Žmogžudystė Šalčininkuose nuo pat pradžių kėlė daug klausimų. Birželio 21-osios naktį sužeistas vyras, gimęs 2000 m., į ligoninę atvežtas „Mercedes Benz“. Jam ligoninėje konstatuota mirtis, ant vyro kojos buvo durtinė žaizda.

Automobilio vairuotojas aiškino, kad kraujuojantį žmogų rado tiesiog gatvėje ir nusprendė jį kuo skubiau vežti į gydymo įstaigą.

Vairuotojas, gimęs 1991 m., negalėjo normaliai paaiškinti, kodėl nekvietė greitosios, o nelaimėlį puolė vežti pats. Būtent jis iš pradžių ir atsidūrė areštinėje. Lietuvos teisėsauga daugiau apie šį incidentą jokių žinių neskelbė.

O štai antradienį daugiau detalių pateikė Baltarusijos pasieniečiai, išplatintame pranešime spaudai nurodę, kad dar birželio 28 sulaikė šia žmogžudyste įtariamą 41 metų vyrą.

Pirminiais duomenimis, po žmogžudystės jis spruko į Baltarusiją, neteisėtai kirsdamas šios šalies sieną.

Tą padaryti jam padėjo vietiniai bendrininkai, kurie jau laukė bėglio Baltarusijos teritorijoje ir nugabeno jį į išnuomotą butą Gardine“,

Baltarusijos pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto sienos kirtimo, įtarimai padėjimu ta padaryti pateikti dviem šios šalies piliečiams.

Lietuvį, atlikus visas būtinas procedūras, planuojama deportuoti į tėvynę, kad jis čia atsakytų už nužudymą. Anksčiau jis jau buvo sėdėjęs kalėjime už įvairius nusikaltimus, tarp jų ir žmogžudystę.