VSAT praneša, kad naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, Lietuvoje siautėjant audrai, tarnybą vykdę Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai ties Varviškės kaimu, išsidėsčiusiu prie Nemuno, pastebėjo ir sulaikė pasienio ruože atsidūrusį vyrą, kuris nešėsi du plokščius juodos spalvos ryšulius. Pasieniečiai išsiaiškino, kad juos gabeno 30-ies Lazdijų rajono gyventojas, kuris, esant paskelbtai valstybės lygio ekstremaliajai situacijai dėl masinio užsieniečių antplūdžio, į pasienio ruožą pateko neturėdamas VSAT išduoto leidimo.

Lazdijietį pasieniečiai sulaikė ir pristatė į Kapčiamiesčio pasienio užkardą. Jo gabentuose ryšuliuose rasta 1 500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Super Slim“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Kapčiamiesčio pasienio užkardoje Lazdijų rajono gyventojui pradėta administracinė teisena. Už tokį nusižengimą jo laukia 5 200–6 000 eurų bauda. Be to, pasienio teisinį režimą reglamentuojančius teisės aktus pažeidusiam vyrui skirtas įspėjimas.

Po apklausos pasieniečiai baltarusiškų rūkalų nešiką paleido, prieš tai įteikę šaukimą atvykti į minėtą Varėnos pasienio rinktinės padalinį, kai ten bus nagrinėjama jo administracinė byla.

Sulaikytos kontrabandinės cigaretės laikinai saugomos Kapčiamiesčio pasienio užkardoje.

Rizika per audrą gabenti kontrabandą vyrui nepasiteisino