Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininko pavaduotojas A. Mikulskis, kuruojantis kriminalinę ir viešąją policiją, beveik 70 kartų skatintas už pavyzdingą tarnybą, apdovanotas aukščiausiais valstybės apdovanojimais, tyręs rezonansines bylas.

- Kiek metų dirbate policijoje?

- Daugiau, kaip 35. Pradėjau nuo eilinio patrulio, vėliau perėjau į kriminalinę policiją.

- Ką galėtumėte išskirti, kaip įsimintiniausią įvykį?

- Iš šių laikų įvykių labiausiai į atmintį įsirėžė Igorio Molotkovo istorija (2015-ųjų lapkritį sulaikytas I. Molotkovas pabėgo iš policijos automobilio pagrobęs automatą, bėglio ieškojo didžiulės pajėgos - red.).

Aš tuo metu atostogavau. Skambina VPK budėtojas ir sako: „Viršininke, žinau, kad atostogaujate, bet atvažiuokite į VPK, jūsų čia labai reikia - pabėgo su automatu“.

- Ar negaila palikti Vilniaus policijos?

- Žinoma, kad gaila! Mano širdis liks čia.

Kuriant Vilniaus policiją dalyvavau nuo pat pradžių. Tada nusprendėme, kad turime tarnauti ne įstatymui, o žmonėms.

Labai myliu Vilnių, esu penktos kartos vilnietis (senelius ir tėvą sovietai buvo ištrėmę).

- Jums ne kartą buvo siūlomos aukštesnės pareigos, bet iki šiol visada atsisakydavote tų pasiūlymų. Kas dabar pasikeitė?

- Buvo daug pasiūlymų. 2005 m. siūlė vadovauti Lietuvos kriminalinės policijos biurui. Bet tada negalėjau palikti kolektyvo - VPK tuo metu buvo didelių problemų.

Pastaruoju metu apskrityje ramu. O FNTT darbas įdomus ir aktualus - šešėlis nemažas valstybėje... Pakvietė vidaus reikalų ministras, pakalbėjom, papasakojau, kaip įsivaizduoju šios tarnybos ateitį ir darbus. Ir sutarėme.

- Kokios permainos laukia FNTT?

- Būsimų permainų nekomentuosiu. Pirmiausia reikia susipažinti su padėtimi viduje. Tikėtina, kad pokyčių bus, derinsime tai su kolektyvu, bus diskusija.

 Antonis Mikulskis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)