Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį turėjo nagrinėti 51 metų R. Povilauskui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą – Kelių policijos valdybos pareigūnų surašytame protokole nurodyta, kad vyras automobilį vairavo neblaivus.

Nustatyta, kad ne darbo metu prie automobilio vairo sulaikytas pareigūnas į alkotesterį „pripūtė“ 2,31 prom. alkoholio.

Sulaikyti R. Povilauską padėjo vienas pilietiškas vilnietis – pamatęs Vilniuje, Minsko pl. keistai važiuojantį automobilį, kuris esą sukėlė avarinę situaciją, vyras įtarė, jog vairuotojas gali būti neblaivus. Apie tai jis pranešė bendruoju pagalbos telefonu, be to, vairuotoją ėmė filmuoti.

Netrukus sustabdytas R. Povilauskas neneigė, kad yra girtas. Trumpame savo paaiškinime jis nurodė, jog sutinka su padarytu pažeidimu ir esą nuoširdžiai gailisi dėl tokio savo poelgio.

Pareigūnui iškeltą bylą trečiadienį nagrinėti turėjusi teisėja Nida Vigelienė turėjo nuspręsti, kokios nuobaudos pareigūnas nusipelnė už padarytą vieną pavojingiausių Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų. Į teismo posėdį kiek pavėlavęs atvykęs R. Povilauskas nepanoro laukti eilėje – teismas tuo metu nagrinėjo kitų pažeidimais kaltinamų asmenų bylas (policija vienu metu paskiria iki keliolikos bylų).

Pamatęs, kad posėdžio laukia ir žurnalistai, R. Povilauskas nusprendė išeiti iš teismo. „Ką čia fotografuoji?“ – išeidamas DELFI fotografą puolė pareigūnas.

Teismo salėje R. Povilausko nesulaukusi teisėja iš pradžių nusprendė bylą nagrinėti rašytinio proceso tvarka, tačiau netrukus poziciją pakeitė – teismo priimamajame buvo užregistruotas R. Povilausko prašymas posėdį atidėti. Teismas tokį prašymą patenkino – pareigūno dar kartą lauks rugsėjo pradžioje.

Už tai, kad prie vairo sėdo neblaivus, R. Povilauskui gresia bauda nuo 2 iki 3 tūkst. Lt bei teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo dvejų iki trejų metų arba administracinis areštas nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)