Pakankamai neįprastas, net keistas, nusikaltimas Klaipėdoje užregistruotas gegužės 15 d. rytą.

Apie 9.30 val. policininkai iškviesti į Taikos prospekte įsikūrusią biudžetinę įstaigą „Klaipėdos miesto socialinės paramos centras“. Įstaigos darbuotojai pranešė apie įvykdytą atvirą vagystę.

Ryte į įstaigą užėjo vyras ir pareikalavo jam neva priklausančio neįgaliojo vežimėlio. Jis pateikė tai turėjusius įrodyti dokumentus, tačiau sulaukė neigiamo atsakymo.

Įstaigos darbuotojai informavo, kad remiantis tik šiais dokumentais ir jų pateikėjo žodžiais, skirti neįgaliojo vežimėlio negali.

Toks atsakymas vyrą ne juokais supykdė. Jis nusileido į įstaigos rūsyje esantį sandėliuką ir iš jo atvirai pavogė neįgaliam asmeniui vežti skirtą vežimėlį.

Įtariamasis iš įvykio vietos pasišalino palikęs dokumentus, tad iškviestiems policininkams jos tapatybės nustatinėti nereikėjo. Pareigūnai paskambino 35 metų klaipėdiečiui ir paklausė, kur yra vežimėlis.

Šis neslėpė, kad jį parsigabeno į namus. Pas įtariamąjį nuvykę policininkai vežimėlį rado.

Jį nugvelbęs vyras buvo apsvaigęs nuo alkoholio. Klaipėdiečiui nustatytas sunkus girtumo laipsnis.

Į alkotesterį jis pripūtė net 5,63 alkoholio promilės.

Vagišius sulaikytas ir pristatytas į Klaipėdos apskrities VPK. Po geros valandos, praleisto sulaikymo patalpoje, kiek prasiblaivęs įtariamasis uždarytas į areštinę, ten pasitiko šio ketvirtadienio rytą.

Klaipėdiečio atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.