Kaip informavo Policijos departamentas, liepos 3 d., apie 16 val. 30 min., į Panevėžio ligoninę buvo pristatytas ir paguldytas mažametis (gim. 2012 m.).

Pirminiais duomenimis, vaikas tą pačią dieną, apie 15 val. 45 min., Panevėžio r., Plukių k., namo kieme, apdegė sprogus nešiojamam dujiniam degikliui.

Paaiškėjo, kad vaikas tuo metu buvo paliktas priežiūrai kaimynams, berniukas nuėjo trumpam iki namų ir įvyko nelaimė. Pareigūnai aiškinasi dėl ko galėjo įvykti sprogimas.

GMP mažamečiui iškvietė jį prižiūrėjusi kaimynė, o medikai berniuką išgabeno į gydymo įstaigą.

Įvykio aplinkybės nustatinėjamos.

Berniukas ne vienintelis vaikas šeimoje

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Panevėžio apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Žaneta Ginaitė Delfi informavo, kad pranešimą apie įvykį specialistai gavo iš policijos.

„Šiuo metu svarbiausia – vaiko sveikata, ja rūpinasi medikai. Vaiko teisių gynėjai artimiausiu metu susisieks su šeima, pasiūlys pagalbą. Mūsų žiniomis, šis vaikas yra ne vienintelis šeimoje augantis vaikas.

Vaiko teisių gynėjai aiškinsis įvykio aplinkybes ir vertins, kokios pagalbos gali reikėti šeimai, ir prireikus inicijuos jos teikimą. Iki šio atvejo vaiko teisių gynėjų pagalbos šeimai nebuvo prireikę.

Tokie atsitikimai dar kartą primena, kaip svarbu visuomet išlikti dėmesingiems, kai mūsų aplinkoje yra mažametis vaikas arba kai vienu metu rūpinamės net keliais vaikais. Vaiko saugumą stenkimės vertinti ne iš suaugusiojo, o iš vaiko pozicijos. Net jeigu mums, suaugusiesiems, atrodo, kad aplinka saugi, atminkime, kad mūsų mažieji iš prigimties smalsūs, linkę tyrinėti aplinką ir ne visada dėl amžiaus ir brandos gali įvertinti grėsmes sau“, – informuoja Ž. Ginaitė.

Vaiko teisių gynėjai primena, jog ypatingai svarbios prevencinės priemonės, galinčios apsaugoti vaiką nuo nelaimingų atsitikimų tiek namuose, tiek viešumoje, kai tėvų nėra šalia, yra vaiko mokymas, nuoširdūs pokalbiai šeimoje ir tarpusavio ryšio kūrimas, kuriame vyrauja abipusis atvirumas ir pasitikėjimas. Jei tėvai nuo mažens kalbės su vaiku apie saugų elgesį, saugumą, primins jam, kad būtų atsargus, parodys galinčius grėsti pavojus, paaiškins apie galimas neapdairaus ir neatsakingo elgesio pasekmes – vaikas ilgainiui elgsis atsakingai ir saugiai.

Jei turite papildomos informacijos, kviečiame ja pasidalinti el. paštu delfi@delfi.lt arba Delfi feisbuke messenger programėle.

Svarbiausias naujienas visuomet galite sužinoti pirmieji įsidiegę Delfi mobiliojo telefono programėlę Android įrenginiams arba Apple įrenginiams, sekdami mūsų puslapį feisbuke ir youtube kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)