Ir melavo – sukūrė istoriją, kaip gatvėje rado narkotikų.

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį išnagrinėjo Vilniaus apygardos Probacijos tarnybos teikimą, kuriuo prašoma 51 metų I. Achemovui skirti papildomų pareigų – įpareigoti lygtinai į laisvę paleistą nuteistajį iki bausmės pabaigos (2018 m. spalio 21 d.) lankytis psichikos sveikatos centre.

Pas medikus I. Achremovas lankosi ir šiuo metu, todėl teisme jis neprieštaravo tokiam įpareigojimui. „Sutinku ir suprantu, kad neturėsiu teisės pažeisti šio įpareigojimo“, – Probacijos tarnybos teikimą nagrinėjusiam teisėjui Mindaugui Striaukui sakė I. Achremovas.

Tuo metu Probacijos tarnybos atstovė Vida Janušytė aiškino, kad papildomus įpareigojmus I. Achremovui siūloma skirti dėl to, jog per pastaruosius metus jis net keturis kartus buvo baustas administracine tvarka – du kartus už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus (vairavo automobilį neprisisegęs saugos diržo bei vairavo automobilį ne tam skirta kelio juosta), kartą už vagystę iš prekybos centro ir neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, neturint tikslo platinti.

Už šiuos pažeidimus I. Achremovui buvo skirtos baudos, jas buvusi „Vilniaus brigados“ garsenybė yra sumokėjusi. Šiuo metu jis dirba apsaugininku bei studijuoja kolegijoje, o anksčiau pragyvenimui užsidirbdavo dirbdamas taksistu.

Pasak V. Janušytės, I. Achremovas kartą per mėnesį lankosi Probacijos tarnyboje, taip pat konsultuojasi su psichologe. „Reikia pažymėti, kad tai jis daro gana noriai“, – pabrėžė tarnybos vyresnioji inspektorė.

Kad buvusiai „Vilniaus brigados“ garsenybei būtų skirtas papildomas įpareigojimas, neprieštaravo ir Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Armandas Vainauskas. Tačiau jį labiausiai domino narkotinės medžiagos, kurias pareigūnai rado pas I. Achremovą praėjusių metų rugpjūčio 8 d., kai po vagystės prekybos centre „Iki“ atliko jo daiktų apžiūrą – rasta 0,191 g kanapių antžeminių dalių.

Už šį administracinį pažeidimą teismas I. Achremovui yra skyręs 160 Eur baudą. Praėjusių metų lapkritį, kai teismas nagrinėjo bylą dėl neteisėto narkotinių medžiagų laikymo, I. Achremovas aiškino, kad „žolę“ rado dėžutėje gatvėje, prie poliklinikos. Ir ją nešiojosi kartu su medikų skirtais vaistais.

„Tos kanapės buvo žirniuko dydžio, aš net nepastebėjau jų, – teisinosi jis. – Neįsivaizdavau, kad ten yra narkotikų, gailiuosi, kad taip viskas nutiko.“

Toks I. Achremovo pasakojimas tada neįtikino teismo, savo abejones trečiadienį išreiškė ir prokuroras A. Vainauskas: „Labai neįtikinama versija, kad pavyko rasti – kodėl kiti neranda? Geriau sakykite tiesą, kaip buvo iš tikrųjų.“

Ir I. Achremovas nutarė prisipažinti: „Teisybė yra tokia, kad man buvo labai blogai, draugai man pasiūlė, davė, bet bijojau, todėl nepavartojau, o su savimi nešiojausi.“

Vyras tikino, kad narkotinių medžiagų nevartoja, o dėl tokio neatsakingo poelgio gailisi.

I. Achremovo bylą išnagrinėjęs teisėjas nutarė netenkinti prašymo, kuriuo būtų nuteistasis įpareigotas lankytis pas gydytoją, nes jis ir taip lankosi, tačiau jam uždraudė vairuoti automobilį – taip bus užkirstas kelias daryti naujus KET pažeidimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)