Policija praneša, kad pirmąkart pareigūnai su juo susitiko Radviliškio soduose, kai Stumbrų g. buvę žmonės išgirdo stiprų garsą ir pastebėjo, jog sodo nameliuose dingo elektra.

Netrukus paaiškėjo šio įvykio priežastis – ties Barsukų ir Stumbrų gatvių sankryža manevravusi sunkiasvorė transporto priemonė su priekaba nuvertė elektros skydinę ir kliudė elektros stulpą. Vairuotojas aplinkiniams pasirodė neadekvatus.

Pamatęs, kad jis su transporto priemone šalinasi iš įvykio vietos, vienas iš ten buvusių vyrų šoko į savo automobilį ir nusekė iš paskos, telefonu palaikydamas ryšį su policijos pareigūnais ir nurodydamas jiems, kuria kryptimi važiuoja iš eismo įvykio pasišalinęs MAN.

Radviliškio soduose girtas vairuotojas įkliuvo du kartus

Vairuotojas girtas

Drąsus vyras nusprendė sunkiasvorės transporto priemonės vairuotojui užkirsti kelią. Nors jos vairuotojas bandė jį kelis kartus aplenkti, tačiau radviliškietis to padaryti neleido ir, savo automobiliu užkirtęs kelią, privertė bėglį sustoti. Šis iš pažiūros atrodė neblaivus, nes svirduliavo ir labai nerišliai kalbėjo.

Atvykę pareigūnai 63 metų iš eismo įvykio pasišalinusiam Šiaulių r., Kairių, gyventojui nustatė 2,19 prom. girtumą. Jo vairuojamame vilkike buvo surastas ir nugertas degtinės buteliukas. Nors vyras bandė įteigti, kad jis alkoholį vartojo po eismo įvykio, tačiau situacijos tai nekeičia – ar prieš, ar po, tačiau faktas tas, kad prie vairo jis buvo sulaikytas neblaivus. Ir kadangi girtumas siekė per 1,5 prom., tai vairuotojui pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam gresia baudžiamoji atsakomybė. Po eismo įvykio įforminimo iškviesto vairuotojo darbdavio žinion buvo perduota ir sunkiasvorė transporto priemonė, ir pats darbuotojas.

Įkliuvo dar kartą

Po poros valandų tie patys policijos pareigūnai, kurie fiksavo Kairių gyventojo viražus Radviliškio soduose, jį susitiko kelyje Panevėžys-Šiauliai, Jukniškių kaime. Šįkart vyras sėdėjo prie lengvojo automobilio „Opel Zafira“ vairo.

Tebebuvo neblaivus, tik mažesnio girtumo – 1,85 prom. Kodėl vyras prarado vidinius stabdžius ir girtas prie transporto priemonės vairo sėdo vėl, pareigūnams atsakyti negalėjo. Tik atsiprašinėjo ir aiškino, kad norėjo pasiekti namus.

Situacija buvo be komentarų.

Pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas už vairavimą išgėrus, vyras uždarytas į areštinę.

Radviliškio soduose girtas vairuotojas įkliuvo du kartus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją