Airijoje civilinio teismo teisėjas pareiškė, kad šioje šalyje gyvenanti 29 metų Lietuvos pilietė Rita Milinovič teisme nebuvo sąžininga. Padavėja dirbanti moteris, Airijoje gyvenanti beveik 10 metų, teisme pasakojo, kaip jos gyvenimą sužlugdė nedidelis susidūrimas vienoje automobilių aikštelėje, rašo svetainė irishtimes.com.

R. Milinovič iš Dublino teismui tvirtino, kad balandžio 5 dieną vairavo savo vaikino automobilį ir vienoje automobilių aikštelėje ieškojo laisvos vietos mašinai pastatyti, kai į ją įsirėžė furgonas.

Moteris tikino patyrusi stiprių sužalojimų ir turėjusi šešiems mėnesiams atsisakyti padavėjos darbo, nes jausdavo tokį skausmą, kad negalėdavo nešioti lėkščių.

Tačiau jos byla žlugo, kai furgono vairuotojo Paulo Ferriso ir bendrovės „O’Dwyer Property Management Limited“ advokatas Shane`as Englishas parodė teismui nuotraukas, kurias R. Milinovič skelbė „Facebook“ jau po šios avarijos.

Tarp šių nuotraukų buvo fotografija, kurioje R. Milinovič kopia į Bray Heado viršukalnę, ir kadrai iš tarptautinių fitneso konkursų, kuriuose moteris pozavo su bikiniu.

R. Milinovič advokatui bandė tvirtinti, kad niekada nebuvo jokio sporto klubo narė, bet Sh. Englishas ištraukė kitas nuotraukas, kuriose matyti, kaip ji sportuoja viename Dublino sporto klube ir Lietuvoje. R. Milinovič teigė, kad ji plaukiodavo baseine Dublino sporto klube dėl nugaros skausmų.

Tuomet advokatas pateikė nuotraukas, kuriose matyti, kaip bikiniu vilkinti R. Milinovič dalyvauja konkursuose Lietuvoje, Latvijoje ir Danijoje. Ji sakė, kad pozavo šioms nuotraukoms per vieną žurnalo fotosesiją.

„Duodama parodymus kaip liudytoja, jūs virpėjote ir sulaužėte savo priesaiką, teigdama, kad nesate sporto klubo narė. Jūs neprasitarėte apie savo sportinius pomėgius, kol teismas nepamatė jūsų nuotraukų iš „Facebook“. Jūsų byla nuo pradžios iki pabaigos yra melas“, - teigė advokatas Sh. Englishas.

Jis paprašė teismo atmesti šią bylą. Teismo pirmininkas Justice`as Raymondas Groarke'as pareiškė, kad ši byla yra „kelianti nerimą“. Jis teigė, kad tai verčia klausti, kiek R. Milinovič apgaudinėjo teismą.
„Nepanašu, kad tokios puikios fizinės formos žmogus kaip R. Milinovič galėjo kęsti didelius skausmus, - teigė teisėjas. – Akivaizdu, kad R. Milinovič yra labai sportiškas žmogus, kurio gyvenimo neriboja fizinės galimybės“.

Teisėjas pažymėjo, kad visos šalys teisme turi būti sąžiningos, o nesugebėjus to padaryti, byla nutraukiama. Taigi R. Milinovič byla taip pat buvo nutraukta, be to, jai buvo priteistos teismo išlaidos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)