Vilniaus apylinkės teismas pirmadienį pripažino, kad 76-erių Danutė Vaišnoraitė žiauriai elgėsi su gyvūnais, dėl ko jie nugaišo ar buvo suluošinti. Jai skirta 390 Lt bauda. Taip nusprendė baudžiamąją bylą išnagrinėjusi teisėja Ainora Kornelija Macevičienė.

D. Vaišnoraitė gali lengviau atsikvėpti, nes teismas nepatenkino jai iškelto civilinio ieškinio. Už išsekintų kačių gydymą veterinarijos klinikose gyvūnų globėjai prašė iš pensininkės priteisti beveik 6,5 tūkst. Lt. Teismo vertinimu, nors D. Vaišnoraitė netinkamai rūpinosi gyvūnų sveikata, tačiau jai pareikštas civilinis ieškinys nėra tiesiogiai susijęs su kaltinamosios padaryta nusikalstama veika.

Kaip DELFI sakė teismo atstovė Airinė Šerelytė, per 20 dienų nuosprendį dar galima apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

Ikiteisminį tyrimą atlikusi prokuratūra nustatė, kad D. Vaišnoraitė savo bute A. P. Kavoliuko g. laikė net 44 kates – jų nekastravo, nesterilizavo, nesuteikdavo veterinarijos paslaugų, sukėlė stresą ir kančias. Gyvūnams buvo diagnozuotos įvairios ligos, daugelis jų jau buvo akli ar matė tik viena akimi.

Bylos duomenimis, D. Vaišnoraitė savo bute mažiausiai 44 kates augino nuo 2009-ųjų iki 2012-ųjų balandžio 25-osios, kuomet juos paėmė gyvūnų globėjai. Net septyniolika gyvūnų nugaišo.

Anksčiau bibliotekininke dirbusi moteris teisme pasakojo, kad gyvūnais ėmė rūpintis dar 2007-aisiais, kai išėjo į pensiją. D. Vaišnoraitė kalta neprisipažino ir teisme paaiškino, kad namo kieme buvo katinų, kurių jai pagailo ir  parsinešė namo. Katės tarpusavyje dauginosi, todėl ir išaugo iki tokio kiekio.

Pensininkės tikinimu, ji visą pensiją išleisdavo gyvūnų pašarams. D. Vaišnoraitė teisinosi, kad parnešus į namus vieną katinėlį ligotomis akimis, jis užkrėtė kitus. Kadangi jos pačios rega nusilpusi, ji galimai dėl to negalėjo matyti susirgimų požymių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)