„Manau, kad yra neteisinga kvalifikacija – kaltinimai dėl tyčinio nužudymo turi būti perkvalifikuoti į gyvybės atėmimą dėl neatsargumą“, - pareiškė prieš nužudymą apsaugininku dirbusiam 55 metų A. Maceinai atstovaujantis advokatas Algirdas Gurauskas.

Pasak jo, A. Maceina prisipažino, kad N. Karveliui sudavė smūgį, tačiau neturėjo tikslo jo nužudyti. „Jis negalėjo numatyt pasekmių“, - sakė kaltinimus perkvalifikuoti sieksiantis advokatas.

Nužudymu kaltinamas režisierius ketvirtadienį buvo atvežtas į Vilniaus apygardos teismą – čia teisėjas Artūras Šumskas turėjo pradėti nagrinėti garsiąją nužudymo bylą. Tačiau teismas posėdį buvo priverstas atidėti – nepasirodė byloje nukentėjusiuoju pripažintas nužudytojo sūnus Laurynas Karvelis.

Jis teismui atsiuntė laišką, kad yra išvykęs į Londoną, tačiau nepatikslino, ar galima be jo aiškintis nužudymo aplinkybes. Be to, nukentėjusysis yra pareiškęs daugiau kaip 50 tūkst. Lt civilinį ieškinį.

Valstybinį kaltinimą byloje palaikantis prokuroras Liutauras Rudzevičius teigė, kad po nužudymo N. Karvelio sūnus domėjosi bylos tyrimu, tuo metu tėvas nurodė, jog nenori į tai kištis.

Teismo posėdis buvo atidėtas iki gegužės 23-osios.

Bylos duomenimis, A. Maceina, būdamas neblaivus, asmeninio konflikto metu peiliu tyčia sužalojo besisvečiavusio pas jį dailininko N. Karvelio koją. Sužalojamai sukėlė itin stiprų išorinį kraujavimą, dėl kurio žmogus netrukus mirė.

Abu įvykio dalyvius siejo ilgametė draugystė ir priklausymas menininkų bendruomenei.

Apklaustas įtariamuoju A. Maceina gailėjosi dėl šio savo poelgio ir pripažino kaltę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)