Teisėjų kolegija nusprendė, kad nustatytas 3 mėnesių suėmimo terminas yra pernelyg ilgas. Siekiant išvengti nepagrįsto įtariamojo teisių suvaržymo daugiau nei to reikalauja teisingumo principai, suėmimo terminas sutrumpintas, pranešė Kauno apygardos teismas.

Ši nutartis įsiteisėja nuo jos priėmimo dienos ir yra neskundžiama.

34 metų vyras įtariamas tuo, kad liepos 5-osios vakarą, apie 23.30 val., Kaune, viešoje vietoje nužudė kitą vyrą.

ELTA primena, kad Savanorių prospekte, ant šaligatvio, buvo rastas mirusio vyro (gim. 1996 m.) kūnas su durtinėmis ir pjautinėmis žaizdomis.

Kauno apskrities policija po kelių parų pranešė, kad Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai, dirbdami kartu su kolegomis iš Specialios parengties skyriaus, Marijampolės apskrityje sulaikė anksčiau teistą 34 metų kaunietį. Pirminiais duomenimis, vyrai nebuvo pažįstami.

Pirmosios instancijos teismas suėmimą paskyrė šiais pagrindais: asmuo gali bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų ir teismo, taip pat gali daryti naujus nusikaltimus.

Minėtą nutartį įtariamojo gynėjas prašė panaikinti. Gynėjas skunde pažymėjo, kad nėra jokių objektyvių duomenų, kad įtariamasis ketintų daryti naujus nusikaltimus, bėgtų, slėptųsi, trukdytų tyrimui, teismui.

Teismo posėdžio metu prokurorė prašė įtariamojo gynėjo skundą atmesti, o įtariamojo gynėjas – tenkinti.

Išnagrinėjęs įtariamojo gynėjo skundo argumentus, susipažinęs su ikiteisminio tyrimo medžiaga, skundžiama nutartimi, apeliacinės instancijos teismas konstatavo, kad Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų 2024 m. liepos 9 d. nutartis yra teisėta, kardomoji priemonė – suėmimas paskirta pagrįstai, esant įstatyme numatytiems pagrindams ir sąlygoms.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją