Pradėjus tyrimą uostamiesčio teisėsaugininkai gavo informacijos ir iš Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų elektroninėje tyrimo valdybos - viena iš galimų melagingos informacijos skleidėjų yra kretingiškė Audrė Kontrimaitė.

Manoma, kad aktyvi Neringos Venckienės šalininkė A. Kontrimaitė pirmoji savo puslapyje „Facebook“ paskleidė žinią apie „Akropoliuose“ masiškai grobiamus vaikus. Internetinėje erdvėje ši žinia pasklido labai plačiai.

Policijos duomenimis, nėra užfiksuota nė vieno vaiko pagrobimo atvejo nei „Akropolyje“, nei kokioje nors kitoje Lietuvos vietoje.

Baudžiamasis kodeksas už žinomai melagingos informacijos skleidimą numato baudą, areštą arba laisvės atėmimu iki dviejų metų.

Šį ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Simonas Genys DELFI sakė, kad šiuo metu apklausiami liudytojai, atliekami kiti veiksmai - intensyviai dirbama, tačiau įtarimai dar niekam nepareikšti.

Paklaustas, kaip žmonės teisinasi, dėl melagingų gandų skleidimo, prokuroras atsakė: „Kažkas pasakė, kažkur išgirdo, patikėjo, nutarė įspėti kitus... Taip ir plinta gandai“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)