BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota šeštadienį vykusi gelbėjimo operacija Giruliuose.

Klaipėdos gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki pasakojo, kad jūroje besimaudantį vyrą ėmė traukti atgalinė srovė.

„Tą dieną nuo ryto geltona vėliava plevėsavo paplūdimiuose, bet vienu momentu ėmė keistis oro sąlygos. Vėjo kryptis pasikeitė, atsirado bangavimas ir labai stipri trauka į jūrą“, – pasakoja A. Siakki. „Giruliuose vyras pakliuvo į atgalinę srovę ir negalėjo grįžti. Gelbėtojai staigiai reagavo ir išgelbėjo žmogų.“

Po 10 min. Smiltynėje išgelbėta Ukrainos pilietė. Po to netoli Girulių, Antrosios Melnragės paplūdimyje, dar vienas vyras pateko į atgalinę srovę. Laimė, kol atbėgo gelbėtojai, vyrui pavyko išsikapanoti į krantą.

Tuo metu skendimai prasidėjo ir kituose paplūdimiuose. Dar apie tuzinas žmonių buvo panašiomis aplinkybėmis tądien ištraukti į krantą Palangoje ir Šventoje bei vienas Juodkrantėje.

Visa tai vyko šeštadienį iki pietų.

„Pagrindinė priežastis – žmonės nekreipia dėmesio į įspėjamuosius ženklus“, – sakoja A. Siakki.

Poilsiautojai skambina ir piktinasi, kad atvažiavę iš kitų miestų, negali maudytis, nes gelbėtojai iškabino raudoną vėliavą. Tik sužinojus apie atgalines sroves ir iš jūros traukiamus skęstančius žmones, toks požiūris kiek pasikeičia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)