Gaisras Sodų gatvėje kilo antradienį, maždaug 21 val. 52 min. Ugniagesiams pranešta, kad atvira liepsna dega butas, daug dūmų. Iki atvykstant ugniagesiams iš daugiabučio evakavosi 12 žmonių. Gaisras kilo, kai sprogo krautis paliktas paspirtukas.

Trečiadienio rytą prie namo sutikta buto šeimininkė „Delfi“ pasakojo, kad nelaimės metu ji buvo darbe.

Moteris pasakojo, kad nelaimę sukėlusį paspirtuką jos sūnus įsigijo tik prie vieną dieną.

„Jis tą paspirtuką nusipirko prieš vieną dieną iš žmogaus. Mes nieko nežinojom apie paspirtuką. Jis tik tik buvo nusipirkęs jį prieš vieną dieną“, – kalbėjo moteris.

Pasak jos, tame kambaryje, kur buvo paliktas krautis naujas pirkinys, nelaimės metu nieko nebuvo.

„Sūnaus draugė ėjo į tą kambarį ir smūgio banga ją nubloškė atgal“, – sakė moteris.

Vienas kambarys nelaimės metu visiškai išdegęs, kiti smarkiai aprūkę.

„Turbūt niekas nebenaudojama bus“, – su ašaromis akyse sakė nukentėjusioji.

Kol kas šeima susikrovė daiktus, o miesto meras Šarūnas Vaitkus jiems parūpino laikiną apgyvendinimą poilsio namuose. Kur glausis po to – nežinia.

„Delfi“ jau rašė, kad apie įvykį savo feisbuko paskyroje pranešė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

„Įvyko didelė nelaimė, galimai sprogus paspirtuko kraunamai baterijai užsidegė butas. Laimei žmonės nenukentėjo. Žinoma, didelę dalį žmonių turto pasiglemžė ugnis. Buvome įvykio vietoje, žmonės tie kurie pareiškė norą, operatyviai apgyvendinome viešbutyje. Miesto tarnybos: komunalinis ūkis, šilumos tinklai vietoje įverino situaciją, pašalino svarbiausias problemas. Ryt ryte prasidės teritorijos ir namo tvarkymo, valymo darbai.

Savivaldybė įvertins situaciją ir pagelbės kiek įstatymai leidžia finansiškai. Jau ryt imsimės veiksmų. Labai dėkoju ugniagesiams, policijos pareigūnams, medikams jūs tikrai nerealūs ir su didele širdimi ! Kartu su visa bendruomene padėsime kuom tik galėsime ir nepaliksime mūsų gyventojų nelaimėje. Kreipiuosi į visus kas gali taip pat padėti žmonėms ir kuo greičiau sutvarkyti jų namus ypač į statybininkus ar statybines bendroves“, – rašė Š. Vaitkus.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovas Aurimas Gudžiauskas teigia, kad tinkamai naudojamos ličio jonų baterijos yra saugios, tačiau rimtą gaisro pavojų kelia baterijų mechaniniai pažeidimai, netinkamas įkrovimo režimas, per daug intensyvus naudojimas.

„Ličio jonų baterijų gaisrai išties pavojingi, nes išplinta labai greitai, gaisro pradžia primena sprogimą. Vos užsidegusios baterijos dega labai intensyviai ir jas ypač sudėtinga užgesinti, nes dažniausiai jos būna integruotos prietaiso viduje ir apsaugotos nuo išorės poveikio, o tai trukdo efektyviai tiekti gesinimo medžiagas į degančios baterijos vidų“, – aiškina A. Gudžiauskas.

Anot jo, svarbu žinoti, kad stipriai kaistanti baterija ar net matomas kibirkščiavimas įspėja apie galimą baterijos užsidegimą.

„Negalima palikti baterijos krautis per naktį, o įkraunamų paspirtukų ar dviračių nestatyti prie išėjimo ar patalpų durų, kad netikėtai kilęs gaisras neužblokuotų evakuacijos kelio. Patariama namuose turėti bent 4 kilogramų ugnies gesintuvą, tinkamą elektros prietaisams gesinti“, – teigia jis.