Po 22 val. pranešimą apie galimai gresiantį pavojų visuomenei gavę pareigūnai suskubo į nurodytą vietą Klaipėdos gatvėje. 22.31 val. iškviesta ugniagesių pagalba.

Policijos pareigūnai, ugniagesiai ir medikai budėjo įvykio vietoje. Nors įtarima, kad pranešimas melagingas, iškviesti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Šeštadienį "Maxima LT" išplatino pranešimą: "Vakar, gavus pranešimą apie galimai padėtą sprogmenį "Maxima XX" parduotuvėje, Panevėžyje, Klaipėdos g., nedelsiant iš jos buvo evakuoti tuo metu parduotuvėje buvę klientai bei parduotuvės personalas. Iškviestos gelbėjimo tarnybos bei rinktinės „Aras“ pareigūnai. Jie nuodugniai patikrino parduotuvės prekybines bei tarnybines patalpas, šalia esančią automobilių stovėjimo aikštelę. Patikra baigėsi maždaug pirmą valandą nakties. „Aro“ pareigūnams konstatavus, kad sprogmens nėra ir įsitikinus, kad parduotuvėje tiek mūsų klientams, tiek ir mūsų darbuotojams saugu, šiandien parduotuvė darbą pradėjo kaip įprasta – 8 val. ryte".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)