Policijos pareigūnus medikai pranešė, kad apie 3 val. 28 min. Klaipėdos universiteto ligoninės Gyvybės langelyje rasta palikta naujagimė.

„Akušerijos-ginekologijos klinikos medikų teigimu, mergaitė yra išnešiota, sveika, sveria 3,2 kg. Manoma, kad ji gimė prieš 4–5 paras.

Gyvybės langelyje šalia mergaitės buvo paliktas kraitelis – būtiniausi naujagimei daiktai ir drabužėliai. Šiuo metu ji yra Naujagimių skyriuje, kur mažylę prižiūri ligoninės personalas“, – informavo Klaipėdos universiteto ligoninė.

Ligoninės atstovai teigia, kad apie gyvybės langelyje rastą naujagimę informuotos valstybinės institucijos, kurios spręs apie tolesnę mergaitės priežiūrą.

Tėvams, palikusiems atžalą gyvybės langelyje, dar yra galimybė savo sprendimą pakeisti ir siekti susigrąžinti kūdikį per artimiausius tris mėnesius. Tokiu atveju jiems reikia kreiptis į artimiausią Vaiko teisių apsaugos teritorinį skyrių.

„Per 14 metų, kuomet Klaipėdos universiteto ligoninėje veikia Gyvybės langelis, jame palikti 5 naujagimiai. Klaipėdos universiteto ligoninėje skiriama daug dėmesio gimdyvių ir naujagimių gerovei. Akušerijos-ginekologijos klinikos Pogimdyviniame skyriuje psichologinę pagalbą gali gauti bet kuri čia hospitalizuota gimdyvė“, – rašoma pranešime.

Nurodoma, kad gimdyves konsultuojanti medicinos psichologė Genovaitė Baltuonienė sako, kad pastebėti pirmuosius pogimdyvinės melancholijos simptomus ir laiku suteikti moteriai psichologinę pagalbą, yra labai svarbu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)