Kaip informavo policija, Kaišiadorių rajone šulinių dangčiai buvo vagiami nuo gegužės 8 d. iki birželio 4 d. Vagystės vykdytos Kaišiadorių mieste, Žaslų miestelyje, Guronių kaime. O birželio 4 d. pastebėta, jog Guronių ir Kaugonių kaimuose, esančiuose Kaišiadorių rajone, pavogti šeši gretbėgiai, o iš sandėliuojamo metalo laužo buvo pavogtos trumpos bėgių nuopjovos. Iš viso turtinė žala siekė daugiau nei 7 tūkst. eurų.

Po ilgo ir nuosteklaus darbo, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kaišiadorių rajono policijos komisariato pareigūnai nustatė tris galimai šias vagystes vykdžiusius asmenis – du vyrus (gim. 1996 m.; gim. 1991 m.) ir moterį (gim. 1984 m.). Rokiškio ir Elektrėnų rajonų gyventojai jau buvo žinomi policijos pareigūnams.

Kauno apskr. VPK Kaišiadorių rajono policijos komisariato pareigūnai dėl vagysčių atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 1 d. ir 5 d. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokurorai.