Birželio 4 d. apie 21 val. Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai su kolegomis iš Trakų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus pastebėjo automobilį BMW, kurio vairuotojas vis didino važiavimo greitį.

Kilo įtarimas, kad trys žmonės, važiuojantys šiuo BMW, gali turėti draudžiamų daiktų. Pareigūnai nusprendė automobilį sustabdyti ir patikrinti. Iškviestas papildomas ekipažas.

Bendraujant su vyrais, vienas iš keleivių, 43-ejų metų lentvariškis, prisipažino, jog trumpikėse turi plastikinį paketą su augalinės kilmės specifinį kvapą turinčia medžiaga.

Jis teigė, kad iš nepažįstamo asmens nusipirko 10-12 g marihuanos už 150 eurų asmeniniam vartojimui, nes jau kelerius metus norėdamas atsipalaiduoti retkarčiais vis pavartoja šios rūšies narkotikų. Galimai narkotinės medžiagos rasta dvigubai daugiau nei vyras nurodė – tikslus kiekis bus nustatytas ekspertizės metu.

43-ejų metų lentvariškis, iki šiol neturėjęs teistumo, buvo sulaikytas. Jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Jam gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 6-asis skyrius.