Konfliktas per išgertuves

Teismas praneša, kad nusikaltimas padarytas praėjusių metų vasario 19-ąją Mažeikiuose, name, kuriame gyvena R. Barauskis.

Lemtingąją dieną K. Barauskis, jo draugas R. Dirgėla ir bendras pažįstamas girtavo. Vyrai susiginčijo, per konfliktą vienas vyrų buvo sumuštas ir nuo patirtų traumų mirė.

Nutarė užkasti

Norėdami paslėpti padarytą nusikaltimą, sugėrovai užkasė nužudytojo kūną namo kieme, šalia šuns voljero. Aukos kūnas buvo rastas po 4 dienų, kai vyro ėmė ieškoti sesuo, nes visą parą negalėjo susisiekti.

Užmigo policijoje

K. Barauskis kaltės dėl nužudymo nepripažino. Neneigė tik jam inkriminuotos kitos kaltės – disponavimo narkotinėmis priemonėmis neturint tikslo jas platinti. Narkotikų rasta per kratą pas kaltinamąjį. Jis teigė, kad tik padėjo R. Dirgėlai išnešti nužudytojo kūną.

Kaltinamojo žodžiais, po kelių dienų iškviestas į policiją, jis pareigūnams pasakė, kur yra užkastas nužudytojo kūnas. K. Barauskis teisme pasakojo, kad per apklausą policijoje užmigo, nes esą pirmą kartą buvo toks palengvėjimas, lyg akmuo nuo širdies nuriedėjo.

Keitė parodymus

Kaltinamasis R. Dirgėla savo kaltę pripažino visiškai ir papasakojo apie įvykio aplinkybes. Jis teigė, kad aukai sudavė kelis smūgius į veidą, o ant grindų gulinčiam vyrui K. Barauskis spyrė keletą kartų.

Teisme R. Dirgėla aiškino, kad keitė parodymus, nes norėjo vienas prisiimti kaltę. Tokiu būdu jis tikėjosi išvengti griežtesnės bausmės už bendrininkavimą.

Padegė duris

Kaltinamasis pripažino kaltę ir dėl svetimo turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu. R. Damulis papasakojo, kad jis 2022 metų gegužę padegė savo pažįstamo, su kuriuo dėl nežinomų priežasčių buvo susipykęs, buto duris. Anot kaltinamojo, degalinėje jis nusipirko degaus skysčio ir padegė duris. Po to išvažiavo namo ir nesidomėjo, kokios bus pasekmės. R. Damulis teigė, kad vėliau bendravo su nukentėjusiuoju, jo atsiprašė ir susitaikė. Atlygino padarytą žalą – sumokėjo nukentėjusiajam 200 eurų.

Pripažino kaltais

Bylą išnagrinėjęs teismas R. Damuliui paskyrė 9 metų laisvės atėmimo bausmę, o K. Barauskiui – 9 metų 5 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Nukentėjusiesiems iš nuteistųjų teismas priteisė daugiau kaip 100 tūkstančių eurų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti.

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.