Liepos 12 d. apie 8 val. Vilniuje, Laisvės pr., patikrinti buvo sustabdytas automobilis BMW. Kaip paaiškėjo, BMW vairavęs jaunas vyras (gimęs 2001 m.) neturi teisės vairuoti šios kategorijos transporto priemonės, o automobilis neįregistruotas nustatyta tvarka ir neapdraustas transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu.

Pareigūnai praneša, kad dvidešimt dvejų metų amžiaus vairuotojas su padarytu pažeidimu sutiko, gailėjosi.

Jam sostinės kelių policija surašė administracinio nusižengimo protokolą pagal LR ANK 424 str. 3 d. (Transporto priemonės vairavimas neturint teisės vairuoti), 415 str. 2 d., 415 str. 1 d. (Transporto priemonių dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimas).

Netrukus įvykio vietoje pasirodė ir BMW savininkas (gimęs 2003 m.). Dėl to, kad pastarasis perdavė transporto priemonę asmeniui, neturinčiam teisės vairuoti šios kategorijos transporto priemones, jis taip pat „apdovanotas“ administracinio nusižengimo protokolu (LR ANK 424 str. 2 d.).

Dvidešimt vienerių metų amžiaus automobilio savininkas su padarytu pažeidimu sutiko ir gailėjosi.

Jis pareigūnams pateikė užsienio piliečio pasą ir vairuotojo pažymėjimą. Kelių policijos ekipažas operatyviai išsiaiškino, kad pateiktas vairuotojo pažymėjimas yra klastotė – jis neatitinka visų saugos reikalavimų, taip pat šio dokumento nėra užsienio šalies duomenų bazėse.

Vyras pripažino, kad už vairuotojo pažymėjimą jis sumokėjo 500 eurų, vairuotojo kursų nėra lankęs. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu BMW savininkas patrauktas baudžiamojon atsakomybėn – jam pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 300 str. 2 d.