Britų spauda skelbia, kad kembridžo karūnos teismas 18-mečiui Irmantui Gespautui skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, atliekant ją specialioje 15-21 metų jaunuoliams skirtoje įkalinimo vietoje.

Bausmė skirta po to, kai šiemet balandžio 9-ąją jaunuolis Huntingtono mieste įkliuvo prekiaujantis, anot Kembridžšyro grafystės policijos, A klasės narkotikais – jai priskiriami kokainas, heroinas, LSD ir kiti stiprų poveikį sukeliantys kvaišalai.

Lietuvį sulaikė bendruomenės pareigūnai – Jungtinėje Karalystėje tai yra policijos padalinys, glaudžiai bendradarbiaujantys su gyventojais. Policijos pranešime teigiama, jog vietiniai įtartiną jaunuolį pastebėjo ne kartą ir turėjo nuojautą, kad jis užsiima juodais darbeliais.

Sulaikytas jaunuolis policininkams prisipažino, kad su savimi turi narkotikų, kuriuos kažkur rado ir nori parduoti. Jis savo kaltės neneigė ir teisme.

Anglijos spauda dalijasi policijos išplatintu sulaikymo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kad lietuvis nemoka anglų kalbos ir su pareigūnais bendrauja kalbų vertimo mobiliosios programėlės pagalba.

Tiesa, anglai galėjo suklysti įvardindami nuteistojo tapatybę, mat socialiniuose tinkluose yra paskyra su to paties jaunuolio atvaizdu, virtualioje erdvėje jis prisistato kaip Irmantas Geštautas iš Tauragės apskrities.

Vietinė spauda netgi yra publikavusi straipsnį apie I. Geštautą, kuris buvo tapęs imtynių turnyro čempionu, publikuojama jo nuotrauka.