Muitinės duomenimis, iš viso iki 2024 m. liepos MKT pareigūnai ikiteisminiuose tyrimuose sulaikė 6,9 mln. pakelių cigarečių kontrabandos, kurios vertė (su privalomais sumokėti mokesčiais) apie 9,7 mln. eurų.

„Žvelgiant į cigarečių kontrabandos tendencijas bene ryškiausias regimas pokytis šiemet buvo tai, kad didžioji nelegalių rūkalų dalis (77 proc.) sulaikyta pasienyje su Rusija. Pernai tuo pat metu čia buvo sulaikyta mažiau nei 1 proc. kontrabandos. Atitinkamai Baltarusijos pasienyje šiemet per pusmetį sulaikyta 16 proc. visos kontrabandos, kai pernai – 45 proc.

Keitėsi ir pati sulaikytų kontrabandinių cigarečių sudėtis: jei pernai 82 proc. nelegalių rūkalų buvo su Baltarusijos banderolėmis, tai šiemet didžiąją dalį (84 proc.) įkliuvusios kontrabandos jau sudaro cigaretės be banderolių“, – praneša muitinė.

Kontrabandinės cigaretės

Teigiama, kad didžiausias cigarečių kontrabandos sulaikymas įvyko 2024 m. birželio 18 d., kai MKT ir VSAT pareigūnai Lietuvos–Lenkijos pasienyje sulaikė krovininį vilkiką, kuriuo gabenta 520 tūkst. pakelių cigarečių „Marlboro“ (be banderolių). Rūkalų vertė viršijo 2,4 mln. eurų.

Taip pat MKT pareigūnai šiemet Lietuvoje sulaikė 42 kg narkotinių medžiagų ir žaliavos joms gaminti. Daugiausia – 40 kg – sulaikyta kanapių.

Bendradarbiaujant su užsienio valstybių teisėsaugos institucijomis pagal MKT pareigūnų informaciją užsienyje sulaikyta 22 kg marihuanos.

Kontrabandinės cigaretės

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją