Kruvinoji statistika

Eismo įvykių informacinės sistemos duomenimis 2024 m. rugsėjo 2–5 d. įvyko 37 eismo įvykiai, kurių metu 1 žmogus žuvo (motociklą vairavęs nepilnametis), 39 žmonės buvo sužeisti. Iš jų 11 nepilnamečių: 2 dviračių vairuotojai, 2 mopedų vairuotojai, 1 motociklo vairuotoja, 1 elektrinio paspirtuko vairuotojas, 3 automobilių keleiviai ir 2 pėstieji. Vienas nepilnametis partrenktas pėsčiųjų perėjoje.

Žuvo nepilnametis motociklininkas

Pernai pirmąją mokslo metų savaitę, rugsėjo 4–7 dienomis, 40 eismo įvykių. 2 žmonės žuvo, o 54 buvo sužeisti, iš jų 5 nepilnamečiai.

Daugiausia pažeidėjų – dviratininkai

Administracinių nusižengimų registro duomenimis 2024 m. rugsėjo 2–5 d. užfiksuotas 2 931 Kelių eismo taisyklių pažeidimas. Už nesustojimą prieš pėsčiųjų perėją administracinio nusižengimo protokolai surašyti 161 vairuotojui.

Reikalavimų prisisegti diržus ar dėvėti motociklininko šalmus nepaisė 225 eismo dalyviai. Taisykles pažeidė 72 pėstieji, 96 dviratininkai ir 59 mikrojudumo priemonių vairuotojai. 17 mikrojudumo priemonių vairuotojų nepaisė reikalavimo dėvėti šalmą. Per šį laikotarpį sustabdyti 58 neblaivūs dviračių vairuotojai ir 11 neblaivių elektrinių mikrojudumo priemonių vairuotojų.

Budėjo prie perėjų

Policija kartu su visuomeninių organizacijų ir socialinių partnerių savanoriais pirmąją mokslo metų savaitę budėjo pėsčiųjų perėjose, prie šalies ugdymo įstaigų. Lietuvos šaulių sąjungos savanoriai, policijos rėmėjai jau ne pirmus metus užtikrina vaikų saugumą rugsėjį. Šiais metais gausiau įsiliejo Lietuvos kariuomenės Karo policijos ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus savanoriai: senjorai ir Lietuvoje gyvenantys ukrainiečiai, prisidėjo ir AB „Kelių priežiūra“ atstovai.

Reidai tęsiasi

Policija praneša, kad pareigūnai rugsėjo mėnesį tikrins mokyklinių, maršrutinių autobusų ir kitų transporto priemonių, vežančių vaikus į mokyklas ir iš jų, bei kitų vairuotojų blaivumą.

Ypač bus kreipiamas dėmesys į tai, kaip nepilnamečiai, vairuojantys dviračius, elektrinius paspirtukus, mopedus, laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų. Taip pat bus tikrinama, ar pagal amžių jie gali vairuoti tam tikrą transporto priemonę, ar dėvi saugos šalmus, ar elektriniu paspirtuku neveža keleivio ir kita.