Tauragės apskrities policija praneša, kad liepos 16 d., apie 22 val. 15 min. stovyklavietėje Šilalės r., Laukuvos sen., 1970 m. gimęs vyras pasiūlė kyšį Aplinkos apsaugos departamento darbuotojui.

Praneša, kad vyras siekė išvengti administracinės atsakomybės ir valties bei kitų daiktų konfiskavimo, bet dabar jam gresia baudžiamoji atsakomybė už papirkimą.

Anot Aplinkos apsaugos departamento, vėlų vakarą aplinkosaugininkai surengė reidą Šilalės r. Įkliuvęs pažeidėjas, siekdamas išvengti atsakomybės už plačiažnyplių vėžių gaudymą, siūlė kyšį Gyvosios gamtos apsaugos departamento pareigūnui, kad šis nekonfiskuotų valties ir kitų daiktų, pažeidimo įrodymų.

Už neteisėtą plačiažnyplių vėžių žvejybą gali būti skiriama 90–170 eurų bauda. Be to, už kiekvieną neteisėtai sužvejotą vėžį skaičiuojama 15 eurų žala gamtai.

Pareigūnas apie šias aplinkybes informavo policiją, paskambinęs skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112. Atsižvelgiant į tai, Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas dėl minėto įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.