Tokią poziciją jis pirmadienį išdėstė Vilniaus apygardos teisme, kur teisėja Vitalija Norkūnaitė nagrinėjo klausimą dėl kardomosios priemonės M. Lozaraičiui pratęsimo.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs ir jį kontroliavęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Liutauras Rudzevičius žurnalistams sakė, kad kaltinamasis sutiko su prokuratūros pozicija dėl suėmimo termino pratęsimo dar trims mėnesiams.

Tuo metu toje pačioje byloje kaltinimų dėl vagystės sulaukęs M. Lozaraičio bendras Aleksejus Baranovas teismo prašė jo daugiau nebelaikyti už grotų ir nedelsiant paleisti į laisvę. Taip pat ne kartą teistas 42 metų A. Baranovas kaltinamas ne tik dėl vagystės, bet ir svetimo turto sunaikinimo bendrininkų grupėje ir nepranešimo apie žinomai labai sunkų nusikaltimą – dailininkės A. Každailytės nužudymą.

Ar abiem kaltinamiesiems bus pratęstas kardomasis kalinimas, teismas žada paskelbti jau antradienį. Tuo metu baudžiamoji byla greičiausiai bus atversta tik rugsėjį.

Šią bylą Vilniaus apygardos prokuratūra teismui perdavė prieš savaitę. M. Lozaraitis kaltinamas ne tik dėl nužudymo iš savanaudiškų paskatų, bet ir dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės įgijimo bei panaudojimo, pasikėsinimo sukčiauti, vagystės bei turto sunaikinimo bendrininkų grupėje.

Bylos duomenimis, praėjusių metų liepos 22 d. M. Lozaraitis apie 2 val. nakties peiliu atsirakino dalininkės A. Každailytės buto Vilniuje duris ir ją pasmaugė. Įvykdęs šį nusikaltimą kaltinamasis pertempė moters kūną į tuščią kaimyno butą, kurio duris buvo išlaužęs jau anksčiau, taip bandė slėpti nusikaltimo pėdsakus. Pasišalindamas iš nusikaltimo vietos M. Lozaraitis pasisavino aukos mobilųjį telefoną, kompiuterį, banko korteles bei kelis kitus asmeninius daiktus.

A. Každailytei netikėtai dingus iš artimų bičiulių ir šeimos narių akiračio, policija pradėjo intensyviai vykusią paiešką, apie dingusią menininkę pranešė daugelis žiniasklaidos priemonių, žinia plito ir socialiniais tinklais internete. Po kelių dienų su nužudymu susieti vyrai buvo sulaikyti, o A. Každailytės kūnas – surastas.

Kaip yra pranešę prokurorai, M. Lozaraitis 2015 m. pavasarį apsigyveno Vilniuje pas A. Baranovą, su kuriuo susitiko ir susidraugavo Alytaus pataisos namuose.

Kaltinamieji su A. Každailyte susipažino tuomet, kai ji pardavusi savo butą kėlėsi gyventi į kitą – abu vyrai buvo pasamdyti remontuoti naująjį moters būstą ir padėti jai persikraustyti.

Pradėję buto remonto darbus M. Lozaraitis ir A. Baranovas pastebėjo, kad kaimyniniame bute niekas negyvena. Tyrimo duomenimis, išlaužę šio buto duris, jie apsilankė jame kelis kartus ir pavogė įvairiausių daiktų už bendrą beveik 13 tūkst. eurų sumą.

Išlaužtos kaimyno buto durys buvo pridengtos remontuojam menininkės butui nupirktais stiklo vatos paketais, tad įsilaužimo žymių niekas nepastebėjo.

Persikraustymo dieną, kaip įtariama, M. Lozaraitis iš moters rankinės ištraukė 100 eurų – neva už tai, kad ji neatsiskaitė už tebevykstančius remonto darbus.

Kitą dieną apie pavogtus pinigus tapo žinoma, tad M. Lozaraičio paslaugų menininkė atsisakė, todėl keletą dienų A. Baranovas butą remontavo vienas.

Pasak pareigūnų, vieną vakarą, kai A. Baranovas grįžo po šio darbo namo, M. Lozaraitis užsiminė, kad eis apvogti A. Každailytę ir po kelių valandų išėjo.

Likęs namie A. Baranovas paryčiais sulaukė M. Lozaraičio skambučio ir susitiko su juo mieste. Laukdamas bendrininko M. Lozaraitis sugebėjo pasinaudoti nužudytosios banko kortele ir iš jos sąskaitos nuėmė virš 100 eurų, už kuriuos abu kaltinamieji vėliau pirko narkotikų.

Nužudytosios daiktus, kurių bendra vertė nesiekė 500 eurų, kaltinamieji ketino parduoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)