Vilniaus policija informavo, kad rugpjūčio 12 d. 2 val. 31 min. į Vilniaus ligoninę iš Vilniaus, Pelesos g., savo buto, buvo pristatyta be sąmonės ir paguldyta moteris (gimusi 1968 m.), kuri rugpjūčio 13 d. 8 val. 19 min. ligoninėje mirė.

„Delfi“ pavyko sužinoti, kad GMP medikai pas moterį vyko, nes gavo pranešimą, jog ji keistai kvėpuoja. Pagalbą nelaimėlei kvietė kartu su ja gyvenęs vyras.

Pareigūnai dėl įvykio buvo pradėję ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Kiek vėliau paaiškėjo, po ekspertizės pareigūnai nusprendė ikiteisminį tyrimą perkvalifikuoti į nužudymą.

Įtarimai niekam nėra pareikšti

Vilniaus apygardos prokuratūros atstovė spaudai Rita Stundienė „Delfi“ pranešė, kad pareigūnai aiškinasi pacientės mirties aplinkybes.

„Tyrimas buvo pradėtas mirties priežasčiai nustatyti (pagal veikos kodą 555 000), gavus pranešimą apie pacientės mirtį ligoninėje.

Valstybinei teismo medicinos tarnybai pateikus pranešimą apie preliminarią mirties priežastį ir esant pagrindui, ikiteisminis tyrimas tęsiamas pagal Baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d. (nužudymas).

Šiuo metu intensyviai atliekami suplanuoti procesiniai veiksmai ir siekiant nepakenkti tyrimui detalesnė informacija neteikiama“, – informavo R. Stundienė.

Pirminiais duomenimis, įtarimai šiame tyrime niekam nėra pareikšti.

Pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes.

Jei turite papildomos informacijos, kviečiame ja pasidalinti el. paštu delfi@delfi.lt arba Delfi feisbuke messenger programėle.

Svarbiausias naujienas visuomet galite sužinoti pirmieji įsidiegę Delfi mobiliojo telefono programėlę Android įrenginiams arba Apple įrenginiams, sekdami mūsų puslapį feisbuke ir youtube kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)