Policija informavo, kad liepos 31 d., 18.04 val. gautas pranešimas, kad Kauno r., Babtų sen., Gaižuvėlės k., iš namų išėjo trylikametis, turintis negalią, ir negrįžo.

Nedelsiant buvo paskelbta paieška, pasitelkti kinologai, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai. Prie paieškos taip pat prisidėjo ir vietiniai gyventojai, prisijungė VšĮ K-9 paieška, Lietuvos Šaulių sąjungos nariai, Raudonojo kryžiaus savanoriai. Ieškant naudoti dronai, termovizoriai, tačiau visą naktį ieškojus, berniukas nebuvo rastas, todėl paieška tęsiama toliau.

Tikrinami vandens telkiniai, pakeltas sraigtasparnis

Kaip Kauno policija „Delfi“ informavo, trečiadienį dingusio trylikamečio pirmiausiai ieškojo patys artimieji, jo neradę kreipėsi į tarnybas. Teigiama, jog nepilnametis dingsta pirmą kartą.

Anot policijos, ketvirtadienį, pareigūnai toliau tęsia intensyvią paiešką – atvyko Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) narai tikrinti vandens telkinius, pareigūnai su keturračiais apžiūri aplinką, paieškai pasitelktas ir sraigtasparnis. Apie 10 val. policija „Delfi“ informavo, kad vaikas dar nėra surastas.

Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdybos atstovė spaudai teigia, kad 8.02 val. ugniagesiai gavo BPC pranešimą, kuriame nurodoma, jog policijos pareigūnams reikia gelbėtojų pagalbos skenduolio paieškoje.

Pirminiais duomenimis, pareigūnams reikia pagalbos ieškoti mažamečio vaiko privataus namo tvenkinyje ir upėje. PAGD 5-osios komandos narai išvyko į Nemuno g., Gaižuvėlės k., Babtų sen. Kauno r. sav.

Papildyta: Berniuko paieška vyksta ne tik Kauno, bet ir Kėdainių rajone. Rinkos aikštė duomenimis, dingęs berniukas gyvena kaime, esančiame šalia Kėdainių rajono – Kauno rajone, Babtų seniūnijoje, tarp Stebuko ir Aluonos, prie kelio į Panevėžiuką – prašoma ir kėdainiečių pagalbos, paieškos vykdomos ir Kėdainių rajone.

Papildyta: Ketvirtadienio popietę policijos pareigūnai pasidalijo tėvus nuraminusia žinia - berniukas buvo surastas. Pareigūnai patikslino, kad berniukas buvo surastas tarp Bajėnų ir Gaižuvėlės kaimo.

Dar papildyta: Nepilnametį maždaug 14.20 val. rado paieškoje dalyvavę savanoriai, informavo policija. Pareigūnai dėkoja visiems prisijungusiems - savanoriams bei kolegoms iš kitų tarnybų ir organizacijų.

Laukai, kuriuose jis buvo rastas, nuo namų nutolę maždaug 1 km atstumu.

Nepilnametis, po medikų apžiūros, perduotas artimiesiems.

Asmenis, jį mačiusius vakar vakare, pastebėjusius šį rytą ar galinčius suteikti bet kokios reikšmingos informacijos, policija prašo kreiptis į pareigūnus skubios pagalbos telefonu 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją