Pasak Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjo Ramūno Matonio, klaipėdiečiai pareigūnai užsikrėtė ne tarnybos metu.

Iš atostogų Jungtinėje Karalystėje grįžusi mergina saviizoliavosi iškart. Vėliau, praėjusią savaitę, buvo nustatyta, kad ji apsikrėtusi koronavirusu.

Kitas Klaipėdos policijos pareigūnas nuo kovo 13 d. dirbo nuotoliniu būdu. Tačiau apsikrėtė jo šeima, nuo namiškių apsikrėtė ir pareigūnas. R. Matonis DELFI sakė, jog tai, kad klaipėdietis serga COVID-19, nustatyta kovo 30 d.

Kai kuriems pareigūnams (dažniausiai tai patruliai) tenka pabūti izoliacijoje, jei įtariama, kad asmuo, su kuriuo jiems tarnybos metu teko bendrauti, gali būti apsikrėtęs koronavirusu. Tokiais atvejais pareigūnai izoliuojami, kol gaunamas asmens, su kuriuo jiems teko bendrauti, tyrimų rezultatas. Iki šiol nė vienas toks atvejis nepasitvirtino.

Pasak R. Matonio, epidemijos metu patrulių porininkai nebekeičiami – pareigūnai į budėjimus vyksta su tais pačiais porininkais, kad, jei ką, reiktų izoliuoti mažiau policininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)