„Delfi“ pavyko sužinoti įtariamojo tapatybę – šaudynes sostinėje surengė Igoris Moskaliovas.

Kaip informavo Vilniaus apygardos prokuratūra, įtariamasis yra gimęs 1962 metais. Kol kas teisėsauga neteikia duomenų ar vyras buvo žinomas pareigūnams.

Naujienų portalas 15min.lt rašo, kad neoficialiai teigiama, jog įtariamasis „buvo teistas“, tiesa, galimai dėl kokių nusikaltimų, nedetalizuojama.

Naudojo smurtą prieš sutuoktinę

Teismo duomenimis, įtariamasis su mylimąja susituokė 2008 metais ir po to įsikėlė gyventi į moters butą.

Paaiškėjo, kad santuokos metu vyras prieš moterį naudojo psichologinį ir fizinį smurtą, todėl ji kreipėsi į policininkus pagalbos. Moteris daug kartų reikalavo, kad vyras išsikeltų iš buto, tačiau dėl jo elgesio 2019 metais ji pati buvo privesta išsikraustyti.

Pranešama, jog 2020 m. spalio 16 d. moters iniciatyva jų santuoka buvo nutraukta. O 2023 m. vasario mėnesį vyrui buvo panaikinta gyvenamosios vietos deklaracija minimu adresu.

Pasirodo, kad moteris mokėjo už butą, o vyras neteisėtai jame gyveno ir visiškai neprisidėjo prie išlaikymo. Įtariamojo buvusi sutuoktinė daug kartų geranoriškai prašė atlaisvinti jos butą, bet jis į tai nereagavo ir net pakeitė spynas.

Vilniaus miesto apylinkės teisme 2024 m. kovo 29 d. priimtas sprendimas už akių civilinėje byloje pagal ieškinį dėl iškeldinimo iš buto.

Ieškovės interesus šioje byloje atstovavo advokatas Leonid Pčelincev.

Teismas nusprendė ieškinį visiškai patenkinti. Atsakovo gyvenamosios ir darbo vietos buvo nežinomos, todėl atsakovui sprendimas už akių buvo įteikiamas viešo paskelbimo būdu.

Skambino ir šaulys

Ketvirtadienį Bendrasis pagalbos centras sulaukė 9 pranešimų, susijusių su šaudynėmis Vilniaus centre. Pirminiais duomenimis, pirmasis pranešimas apie reikalingą pagalbą buvo gautas 10.21 val.

„Delfi“ pavyko sužinoti pranešimų detales – keturi praeiviai sureagavo į sužaloto pareigūno prašymą padėti, jie nedelsiant iškvietė GMP medikus ir policiją.

Dar du pranešimai buvo gauti iš kaimynų, vienas jų teigė, jog mato gulintį kruviną vyrą, kaip vėliau paaiškėjo, žmogus pastebėjo pašautą advokatą Leonidą Pšelincevą.

Taip pat į BPC kreipėsi ir antstolio padėjėjas, kuris bandė padėti sužalotam pareigūnui, jis prašė sujungti su medikais, kad jie pasakytų, ką daryti.

Pasirodo, kad net dviejų skambučių (10.55 val. ir 11 val.) buvo sulaukta ir iš pačio šaulio. Antrasis pokalbis vyko iki pat vyro sulaikymo, pirminiais duomenimis, jo metu buvo vykdomos derybos.

„Derybų metu jis įtikintas išmesti ginklą. Jis tai ir padarė. Toliau vyko tolimesnės derybos, kad jis nebesipriešintų ir pasiduotų. Tą jis ir padarė. „Aro“ pareigūnai įėjo į patalpas ir jį sulaikė“, – sakė Lietuvos policijos vadovas Renatas Požėla.

Nušautas advokatas ir sužaloti pareigūnai

Ginkluotas incidentas ketvirtadienį įvyko šalia Lukiškių aikštės, Vasario 16-osios g. Per susišaudymą sužeisti du pareigūnai, vienas žmogus žuvo. Žuvusysis yra advokatas L. Pšelincevas, jam buvo 69-eri metai.

Į įvykio vietą atvykę „Aro“ kovotojai įtariamąjį sulaikė. Jis buvo užsibarikadavęs namuose.

Kaip informavo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, gautas iškvietimas, kad asmenį reikia iškeldinti iš buto. Atvykus pareigūnams, žmogus paleido į juos šūvius. Pasak jo, sužeisti du pareigūnai, vienam pataikyta į krūtinę, jo kolegei kliudyta koja.

Taip pat jis patvirtino, kad bute rastas vienas nušautas žmogus.

Nelegalus ginklas

Anot Lietuvos policijos vadovo Renato Požėlos, bute, kuriame įvyko šiupus nusikaltimas, ginklas nebuvo registruotas.

Komisaras sakė, kad policija vykdama į įvykius visada susirenka visą informaciją apie būstą ir jo gyventojus, taip pat ir turimus ginklus.

„Informacijos apie tai, kad būste gali būti legaliai laikomas ginklas, mes neturėjome. Labai tikėtina, kad ginklas buvo niekur neregistruotas, kitaip tariant, tai buvo nelegalus ginklas“, – sakė R. Požėla. Šaudyta buvo 9 mm pistoletu TT.

Jei turite papildomos informacijos, kviečiame ja pasidalinti el. paštu delfi@delfi.lt arba Delfi feisbuke messenger programėle.

Svarbiausias naujienas visuomet galite sužinoti pirmieji įsidiegę Delfi mobiliojo telefono programėlę Android įrenginiams arba Apple įrenginiams, sekdami mūsų puslapį feisbuke ir youtube kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)