Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariatas atlieka tyrimą, pradėtą pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 346 str. 16 d. (Žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas), dėl birželio 30 d. Trakų r., Trakuose, prie Lukos (Bernardinų) ežero pakrantės vyro veiksmų, griebiant gulbę už kaklo ir įmetant ją į vandenį.

Policijos pareigūnai prašo visuomenės pagalbos – asmenis, atpažinusius šiose nuotraukose užfiksuotą vyrą, apie tai informuoti Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiąjį tyrėją Joną Banuškevičių, tel. +370 700 65425, el. p. jonas.banuskevicius@policija.lt arba paskambinti skubios pagalbos telefonu 112.

Tampė gulbę

Delfi primena, kad socialiniuose tinkluose plinto vaizdo įrašas, kaip Trakuose prie ežero poilsiavęs vyras griebia gulbei už kaklo ir sviedžia ją į vandenį. Visa tai nufilmavę gyventojai teigė, kad jis buvo įspėtas nesiartinti, mat paukštis yra su jaunikliais, kuriuos galimai gins.

Vaizdo įraše matyti, kad prie vyro yra gulbė su gulbiukais, tuomet vyras paima paukštį už kaklo ir sviedžia į vandenį.

„Lesino gulbę, ji pradėjo žnaibyti vyrui koją, turbūt instinktyviai gindama savo gulbiukus. Vietoj to, kad jis pasitrauktų pats, jis ją sviedė“, – buvo teigiama įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)