60-metis vairuotojas pakėlė bagažinės dangtį, bet tyrėjai nieko neleistino nepamatė, tik netvarkingai numestą apklotą. Paaiškėjo, kad po juo buvo paslėptas nusikalstamas krovinys – trys plastikinės talpyklos su skysčiu, skleidžiančiu naminės degtinės kvapą.

Transporto priemonės salone rasta dviejuose maišuose paslėptų plastikinių indų su tokiu pat skysčiu. Iš automobilio buvo iškrauta apie 109 litrai „naminukės“.

Tikrindami, kam priklauso automobilis, policininkai nustatė, kad ant „VW Multivan“ pritvirtinti valstybiniai numeriai priklauso visai kitai transporto priemonei. Krovininis mikroautobusas Lietuvoje neregistruotas ir nežinia kam priklauso.

Pradėję ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų gabenimo, pareigūnai atliko kratą vairuotojo gyvenamojoje vietoje Telšiuose. Garaže buvo rasti 175 litrai naminės degtinės ir daugiau nei 12 tūkstančių eurų, įtariama gautų iš nelegalios veiklos.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas turėdamas tikslą realizuoti neteisėtai pagamino, laikė, gabeno penkiasdešimt arba daugiau litrų naminių stiprių alkoholinių gėrimų, numato baudą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Sulaikytasis nebuvo linkęs aiškinti alkoholio įsigijimo aplinkybių. Vyras atsidūrė areštinėje. Ši įstaiga telšiškiui jau pažįstama, nes prieš devynerius metus dėl naminės degtinės jis jau buvo įkliuvęs teisėsaugai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją