Atskleisdamas nusikaltimus, uostamiesčio ONTB aktyviai bendradarbiavo su Plungės rajono policijos pareigūnais.

Įtarimai dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl savanaudiškų paskatų ir pasikėsinimo pagrobti didelės vertės turtą pareikšti su organizuotu nusikalstamumu siejamam asmeniui. Nusikaltimo auka – anksčiau ne kartą Lietuvoje ir užsienyje teistas plungiškis, praneša Klaipėdos apskrities policija.

DELFI žiniomis, tai Artūras Urmonas, vietos gyventojų žinomas kaip pasiturintis asmuo, kuris itin rūpinasi savimi, yra sportiškas. Oficialiai jis yra likviduojamos A. Urmono komercinės-gamybinės įmonės savininkas, važinėjantis gana nauju BMW automobiliu. Vyras dažnai išvyksta į užsienį.

Spėjama, kad įtariamasis siekė pagrobti nukentėjusiojo apie 85 000 Lt vertės automobilį „BMW 730“. Už vagystes ir piktybinį chuliganizmą, Islandijoje už narkotinių (psichotropinių) medžiagų gamybą teistas bei kontrabanda kaltintas A. Urmonas buvo užpultas ir sužalotas, kai išėjo iš sporto salės ir ketino važiuoti namo.

Užpuolikas dūrė peiliu jam į krūtinę. Nusikaltimo priežastimi galimai tapo nukentėjusiojo įtariamajam negrąžinti pinigai. Tačiau įtariamasis neįgyvendino savo nusikalstamų kėslų, nes sužalotas nukentėjusysis pabėgo iš įvykio vietos su automobilio rakteliais.

2014 m. birželio mėn. ONTB pareigūnai sulaikė sunkiu sveikatos sutrikdymu ir pasikėsinimu pagrobti didelės vertės automobilį įtariamą asmenį bei jo bendrininką (pastarojo atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių įtariamojo kaltę dėl nusikalstamos veikos padarymo).

Įtariamųjų sulaikymo operacija policijos pareigūnai siekė ne tik nustatyti nusikaltimus įvykdžiusius asmenis, bet ir užkirsti kelią galimam tolesniam su organizuotu nusikalstamumu susijusių asmenų santykių aiškinimuisi.

Įtariamasis suimtas, baudžiamoji byla perduota kaltinamajam aktui surašyti.

Už sunkų sveikatos sutrikdymą dėl savanaudiškų paskatų gresia laisvės atėmimas nuo 2 iki 12 metų.

Už didelės vertės turto plėšimą - laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)