Kaip informavo policija, apie 20 val. 40 min. policijos pareigūnai patikrino Varnikų k. stovėjusį automobilį „VW Passat“, kurio vairuotojas, 40 metų amžiaus lentvariškis, atrodė pavargęs, išblyškusiu veidu, pusiau primerktomis akimis, lyg būtų apsvaigęs.

Po sukeltų įtarimų automobilyje atlikta dalinė apžiūra – daiktadėžėje po vairu buvo rastos galimai augalinės kilmės narkotinės medžiagos.

Apie 23 val. 50 min. Lentvaryje, Geležinkelio g., policijos pareigūnai sustabdė automobilį „BMW M5“, kurį vairavo 25-erių metų amžiaus Lentvario gyventojas. Pastarasis, pamatęs policijos pareigūnus, atrodė išsigandęs, pasimetęs lyg kažką slėptų. Paklausus, ar jis turi su savimi draudžiamų daiktų, atsakė neigiamai, tačiau dalinės apžiūros metu jo piniginėje rastas vienas folijos gniužulas su galimai augalinės kilmės narkotine medžiaga ir vienas rudas popieriaus gniužulas su ruda mase, galimai narkotine medžiaga – hašišu.

Apie 3 val. Naujojo Lentvario kaime sustabdytas patikrinti automobilis „Audi A4“, kurio vairuotojas, 25-erių metų amžiaus lentvariškis pagal alkotesterio parodymus buvo blaivus, tačiau Trakų pareigūnams jis sukėlė įtarimų, kad gali būti apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų.

Jo automobilyje, daiktadėžėje tarp priekinių sėdynių, buvo rastas vienas plastikinis maišelis su kristalo pavidalo galimai narkotine medžiaga ir dar vienas plastikinis maišelis su galimai augalinės kilmės narkotine medžiaga.

Trakų rajono policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto narkotinių medžiagų laikymo be tikslo jas platinti (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str.). Pas visus įtariamuosius namuose buvo atliktos kratos rezultatų nedavė – daugiau narkotinių medžiagų nerasta. Visiems trims įtariamiesiems iškart po sulaikymo buvo atlikti šlapimo testai, kurie parodė, kad visi trys yra vartoję narkotines medžiagas.

Ši tikslinė priemonė Trakų policijos buvo suplanuota ir surengta po to, kai per paskutinę savaitę pastebėtas staigus nelegalus narkotinių medžiagų paplitimas rajone – rugsėjo 15 d. Senųjų Trakų kaime pas dvidešimtmetę automobilio „Volvo“ vairuotoją buvo rasta augalinės kilmės galimai narkotinė medžiaga ir galimai psichotropinų grybų, rugsėjo 17 d. Žydiškių kaime pas automobilio „Toyota“ 25-erių metų amžiaus vairuotoją – narkotinė medžiaga „kristalai“, rugsėjo 23 d. pačiuose Trakuose pas „VW Tiguan“ 29-erių metų amžiaus vairuotoją – galimai narkotinė medžiaga marihuana. Buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai. Įtariamiesiems gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją