Prokuratūra praneša, kad bylos duomenimis, 21-erių kaunietė įtariama narkotinių medžiagų platinimu.

Vieną folijos paketėlį su kanapėmis ji 2024 m. kovą pardavė vyrui. Pastarasis, pastebėjęs policijos pareigūnus, dalį šių medžiagų prarijo, o likusią dalį numetė ant automobilio priekinės keleivio sėdynės.

Dar 10 maišelių su kanapėmis pareigūnai per kratą rado rado kaltinamosios namuose. Įtariama, kad prieš atliekant kratą, mergina dalį narkotinių medžiagų perdavė savo močiutei.

Policijos pareigūnams gatvėje sustabdžius šią moterį, jos rūbuose buvo rasta dėžutė su 29 folijos paketėliais. Ekspertai nustatė, kad paketėliuose buvo apie 48 gramus kanapių.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 3-iojo skyriaus prokurorė. Tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Santakos policijos komisariato pareigūnai.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus, laisvės apribojimą, baudą, areštą, laisvės atėmimą iki dvejų metų. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti – laisvės atėmimo bausmę nuo dviejų iki aštuonerių metų.