„Taip, mes siūlome tokį sprendimą, nes jeigu kitą kartą kuriam nors policininkui teks panaudoti ginklą, kad apgintų žmonių gyvybes ar apsaugotų jų sveikatą, jis gali taip pat gali būti teisiamas. Po tokių sprendimų, esu tikra, policininkai bijos naudoti ginklą ir tai neabejotinai atsisuks prieš visuomenę.

Policininkai ginklų naudojimu nepiktnaudžiauja, jaučia didžiulę atsakomybę, o šūviai į žmogų – itin reti, tik iškilus didžiulei grėsmei kitiems žmonėms ar patiems pareigūnams. esant išskirtinai sudėtingai situacijai ir todėl Prokuratūros kaltinamasis aktas – smūgis tiek policijos bendruomenei, tiek visuomenės saugumui“, - sakė Roma Katinienė, Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininkė.

Pasak LPPS pirmininkės, pareigūnai vykdydami tarnybą, neturėtų lemiamu momentu bijoti elgtis taip, kaip ir dera policininkui – bet kokia kaina apginti kitų sveikatą ir gyvybę, jei reikia ir ginklu.

„Lengva kalbėti apie neišnaudotas galimybes, kai sėdime kabinetuose ar prieš televizijos ekranus, nelinkiu nei vienam atsidurti to policininko, kuris išgelbėjo medikus, savo kolegas, galiausiai save, bet kuriam nepavyko rasti rakto ir sutramdyti agresyvios ligonės kitais metodais tik šūviais, vietoje.

Neabejoju, kad jis perėjo devynis savigraužos ir situacijos analizavimo ratus, vis sugrįždamas į tą lemtingą dieną ir skaičiuodamas kiekvieną žingsnį, veiksmą bei plakdamas save už tai, kad ne jis žuvo nuo tos agresyvios moters rankos, o ją nušovė, taip užsitraukdamas teisėsaugos persekiojimą ir galimai prarasdamas viską, kuo tikėjo. Ir todėl manau, kad mūsų valstybėje ne viskas gerai, jeigu agresyviai besielgiantis ligonis paliekamas mėnulio įtakai, o paūmėjus ligai – policininkams, ne medikams“, - sakė LPPS pirmininkė.