Klaipėdos policija praneša, kad rugsėjo 24 d. ryte Taikos pr. pareigūnai su VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ atstovais surengė reidą, skirtą A juostos pažeidimų prevencijai.

Per mažiau nei dvi valandas užfiksuota 17 tokių pažeidimų. Vairuotojams surašyti administracinio nusižengimo protokolai, jiems gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų. Per reidą taip pat tikrintas vairuotojų blaivumas, policininkai stebėjo dviratininkus, paspirtukininkus ir pėsčiuosius.

Reidas Klaipėdoje

Viešajam transportui skirta A juosta važiuojančius automobilius Klaipėdos mieste nuolat fiksuoja vaizdo kameros. Jų vieta keičiama, todėl pažeidėjams likti nepastebėtiems ir išsisukti nuo atsakomybės tikimybė yra labai maža.

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ duomenimis, 2023 m. vaizdo stebėjimo kameromis uostamiestyje buvo užfiksuoti 6 tūkst. 833, 2022 m. – 7 tūkst. 564, o 2021 m. – 11 tūkst. 168 tokio pobūdžio pažeidimai.

“Kasmet Klaipėdos mieste viešajame transporte įvyksta apie 50 incidentų, per kuriuos autobusams stabdant susižaloja keleiviai. Apie 10–15 proc. jų įvyksta A juostose – turėdami važiavimo prioritetą, autobusų vairuotojai jose natūraliai pagreitina važiavimo greitį, todėl netikėti A juostų pažeidėjų veiksmai, galintys išprovokuoti staigų stabdymą, yra labai pavojingi.“ – sako VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

Reidas Klaipėdoje

Klaipėdos policijos pareigūnai primena, kad Kelių eismo taisyklių 181 punkte numatyta, kad kelyje, pažymėtame kelio ženklu „Eismo juosta maršrutiniam transportui“ ir raide „A“, šia eismo juosta važiuoti ne maršrutinėms transporto priemonėms yra draudžiama. Minėtu kelio ženklu ir simboliu „A+“ pažymėta eismo juosta dar gali važiuoti dviračiai, mopedai ir lengvieji keturračiai. Tam tikrais atvejais maršrutiniam transportui skirta juosta gali važiuoti skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ pažymėti automobiliai. Taip pat taksi, elektromobiliai, motociklais ir automobiliai, kuriuose važiuoja 4 ir daugiau žmonių, jeigu eismo juosta pažymėta papildomais, šių transporto priemonių eismą leidžiančiais simboliais.