Po vidudienio Vilniuje, Laisvės pr., ties posūkiu į „Litexpo“, Vilniaus apskries kelių policininkai sustabdė patikrinti automobilio „VW Passat“ vairuotoją. Nuotolinis detektorius parodė, kad jis vartojo alkoholio, todėl vyrui buvo nurodyta sustoti šalikelėje. Ten jis patikrintas tikslesniu alkotesteriu. Prietaisas parodė 0,14 prom.

Tuomet vairuotojui liepta pateikti dokumentus. Paaiškėjo, kad vairuotojas neturi vairuotojo pažymėjimo. Paklausus, ar turi draudžiamų daiktų, vairuotojas pareigūnams atrodė sutrikęs. Tuomet pareigūnai apžiūrėjo automobilį. Mašinoje rasta apie dvi dešimtys teniso kamuoliuko dydžio ritinėlių su kvaišalais.

Narkotikai

Jo piniginė buvo prikimšta grynųjų pinigų. Vyras buvo sulaikytas. Pirminiais duomenimis, vyras jau buvo įkliuvęs dėl narkotikų.

Tuo metu reidas tęsėsi, sulaikyti 3 neblaivūs vairuotojai: „Nissan“ vairuotojui nustatytas 0, 93, „Saab“ – 1, 24, o „Opel“ – 0,81 prom.

Vienas užsienietis pateikė suklastotą vairuotojo pažymėjimą.

Iki pietų Vilniaus apskrities Kelių policijos skyriaus pareigūnai tikrino vairuotojus aplinkiniuose rajonuose.

Ukmergėje įkliuvo vienas neblaivus vairuotojas, jis įpūtė 1,01 prom. Taip pat sustabdytas vienas vairuotojas, neturintis teisės vairuoti.

Vilniaus rajone dviem vairuotojams nustatytas lengvas girtumas. Vienas įpūtė 0,83 prom., o kitas – 1,35 prom.

Dar du neblaivūs vairuotojai kelionę baigė Švenčionyse. Tarp vienas jų – karys iš JAV, jis įpūtė 0,68 prom. Karys perduotas Karo policijai.

Dar vienas neblaivus sustabdytas vairuojantis Elektrėnuose.

Iš viso per reidą sulaikyti 9 neblaivūs vairuotojai ir 5 be vairuotojo pažymėjimo. Nustatyti 8 kiti Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

22 vairuotojai buvo išgėrę, bet alkoholio kiekis neviršijo leistino.