Nuo 9 val. ryto Vilniaus kelių policijos pareigūnai tikrino vairuotojus sostinėje ir gretimuose rajonuose.

Vilniuje, Geležinkelio g., „VW Tuareg“ vairuotojas (gim. 1959 m.) įpūtė 0,78 prom. Vyras prisipažino, kad alkoholį vartojo iki 3 val. nakties.

Ten pat sustabdytas 1986 m. gimęs BMW vairuotojas įpūtė 0,59 promilės. Jis paaiškino, kad gėrė išvakarėse, o rytą jautėsi gerai, todėl sėdo vairuoti.

Po to patikrintas mikroautobusas. Jo vairuotojai (gim. 1961 m.) gresia baudžiamoji atsakomybė. Dama įpūtė 1,67 prom., tai – vidutinis girtumas. Moteris sakė, kad penktadienio vakarą šventė, bet ryte jautėsi normaliai.

„Pasitikrino“ namie

Tuo metu Elektrėnuose 1991 m. gimęs BMW vairuotojas įpūtė 0,61 prom. Jis tikino, kad rytą pasitikrino asmeniniu alkotesteriu ir tas parodė leidžiamą alkoholio kiekį.

Netrukus ten pat sustabdytas „Subaru“ vairavęs vyras (gim 1966 m.) „užsidirbo“ baudžiamąją atsakomybę, nes įpūtė 1,93 prom.

Kitas kelių policijos ekipažas turėjo darbo Ukmergėje. Ten du vairuotojai neviršijo leistinos normos, bet keturi – kiek padaugino alkoholio.

Dantis valė odekolonu

1970 m. gimęs „Mercedes-Benz“ vairuotojas įpūtė 0,46 prom. Vyras pateikė netikėtą paaiškinimą - esą valydamas dantis, skalavo burną odekolonu.

Po to įkliuvo latvis (gim. 1973 m.), vairuojantis „Volvo“. Jis įpūtė 1,09 prom. Užsienietis teisinosi, kad jautėsi gerai ir vežė keleivius į oro uostą.

Ten pat patikrinta „Peugeot“ vairuojanti dama (gim. 1968 m.) įpūtė 0,70 prom. Ji irgi sakė, kad gėrė penktadienio vakarą, o šeštadienio rytą – jautėsi galinti vairuoti.

Šeši alaus

Ketvirtam ukmergiškiui (gim. 1992 m.), vairavusiam „Audi A6“, matuoklis parodė 0,65 prom. Vyras prisipažino, kad išvakarėse išgėrė šešis butelius alaus ir nespėjo išsiblaivyti.

Dar vienas policijos postas dirbo Trakų r. Lentvaryje. Ten „Volvo“ vairavęs 1977 m. gimęs vyras įpūtė 1,11 prom., o BMW vairuotojas (gim. 1988 m.) – 0,92 prom. Pastarasis policininkams aiškino, kad atsikėlęs galvojo, kad yra blaivus, todėl ir sėdo vairuoti.

Tuo pat metu vairuotojai buvo tikrinami ir Eišiškėse, Šalčininkų rajone. Ten irgi pričiupti du neblaivūs vairuotojai, abu vairavo VW. 1985 m. gimęs vyras įpūtė 0,44 prom., o 1951 m. gimusiam vairuotojui matuoklis parodė 0,49 prom.

Girtas „beteisis“

Vilniaus rajonas taip pat buvo patikrintas – kelių policijos postas buvo Juodšiliuose. „Citroen“ vairuojantis jaunuolis (gim. 1999 m.) nutaręs pavėžinti merginas iki miesto, įpūtė 0,69 prom. Paaiškėjo, kad vaikinas ne tik išgėręs per daug, bet ir neturi vairuotojo pažymėjimo.

Taip pat sulaikytas „Ford“ vairuojantis 1969 m. gimęs Sakartvelo pilietis, neturintis nei vairuotojo pažymėjimo, nei leidimo gyventi Lietuvoje. Jis nuvežtas pasieniečiams.

Jungtinis reidas Vilniuje

Po pietų visi kelių policijos ekipažai surengė didelį reidą Vilniuje. Nuo 14 iki 17 val. vairuotojai buvo tikrinami Geležinio Vilko gatvėje po Savanorių pr. žiedine sankryža ir Laisvės pr. prie „Pasakų parko“.

Per tris valandas įkliuvo 6 girti vairuotojai.

1970 m. gimęs „SAAB“ vairuotojas prisipažino, kad alkoholio vartojo prieš 2 val. Alkoholio matuoklis parodė 1, 41 prom.

Svečias iš Daugų

Netrukus sustabdytas „Mercedes-Benz“ vairuotojas (gim. 1971 m.) įpūtė 2,34 prom. Vyras pasakojo, kad į Vilnių atvažiavo net iš Daugų, Alytaus r. Vairuotojas prisipažino gėręs ne tik penktadienio vakarą, bet ir šeštadienio rytą sveikatą „pataisęs“ alumi. Jis tikėjosi, kad sėkmingai parvažiuos namo.

„Anglas'“ vestuvininkas

Jungtinėje Karalystėje registruotą BMW vairavęs lietuvis (gim. 1988 m.) įpūtė 1,12 prom. Iš vestuvių važiuojantis vyras teigė, kad jaučiasi gerai, bet neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

„Audi“ vairavęs vyras (gim. 1985 m.) tikino, kad gėrė vakar, bet matuoklis parodė 0,74 prom.

Neprivažiavęs reide stovinčių pareigūnų, sustojo merginos vairuojamas BMW. Prie jo iš karto privažiavo policijos ekipažas. 1997 m. gimusi vairuotoja, alkoholio vartojusi išvakarėse, įpūtė kiek daugiau, nei leidžiama – 0,49 prom.

Ir vėl – BMW

Besibaigiant reidui sustabdyto BMW vairuotojas tapo dienos antiherojumi. 1988 m. gimęs vyras, neturintis teisės vairuoti, paaiškino, kad gėrė visą dieną. Esą paskutinį alkoholio gurkšnį nurijo likus pusvalandžiui iki patikrinimo. Alkoholio matuoklis parodė sunkų girtumą – 2,59 prom.

Kelių policijos reidas vilniuje

Iš viso šeštadienį Vilniaus apskrityje sulaikyta net 20 neblaivių vairuotojų. Tokį skaičių net pareigūnai vadina rekordiniu.

Kelių policija tokiu reidus žada rengti ir ateityje.