Baudžiamasis kodeksas už valstybės tarnautojo įžeidimą numato laisvės atėmimą iki dvejų metų, o už pasipriešinimą - iki trejų.

Šiomis dienomis jau įsiteisėjo teismo nuosprendis 55 metų šiauliečiui Pranui Bražui, kuriam už policijos pareigūnų įžeidinėjimą teismas skyrė 10-ties mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Agresyvumu pasižymintis vyras, praėjusiais metais teistas už fizinio skausmo sukėlimą motinai ir grasinimą nužudyti seserį, šių metų sausio 31-ąją savo tulžį išliejo ant pareigas vykdžiusių Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato patrulių, kurie buvo iškviesti jo nuraminti į nakvynės namus.

Čia gyvenantis neblaivus P. Bražas konfliktavo su kitais gyventojais, koneveikė nakvynės namų budėtoją. Policijos pareigūnus jis irgi apibėrė necenzūrinių žodžių lavina, kuriuos jis laidė visą kelią vežamas į policijos komisariatą. Vyras parai buvo uždarytas į areštinę, o dėl valstybės tarnautojo įžeidimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, praneša Šiaulių apskrities policija.

Po keleto dienų, vasario 3-iąją, patruliai su P. Bražu susitiko Šiaulių geležinkelio stotyje. Pareigūnai buvo kviesti dėl čia miegančių ar prie žmonių besikabinėjančių benamių. Vienas iš triukšmaujančiųjų buvo P. Bražas. Pamatęs pareigūnus, jis vėl jų adresu paleido nešvankių žodžių tiradą, aplinkinių akivaizdoje įžeisdamas jų garbę ir orumą. Vyras atsidūrė areštinėje ir jam buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl valstybės tarnautojo įžeidimo.

Šiaulių apylinkės teismas, išnagrinėjęs abi bylas, P. Bražą 10-čiai mėnesių izoliavo nuo visuomenės ir apgyvendino jį pataisos namuose.

44 metų joniškietis iš Byvainių kaimo Gintautas Dagys už pasipriešinimą valstybės tarnautojui ir jo įžeidimą, valstybinio turto sugadinimą bei fizinio skausmo sukėlimą irgi neseniai išklausė teismo nuosprendį Jis laisvės neteko 1 metams ir 4 mėnesiams. Nuteistojo laimei, bausmės vykdymas pusantrų metų atidėtas. Šiuo laikotarpiu be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo jis negalės išvykti už gyvenamosios vietos ribų.

Be to, G. Dagys per du mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo Šiaulių apskrities vyriausiajam policijos komisariatui turės atlyginti padarytą 192 Lt turtinę žalą, o Joniškio rajono policijos komisariato vyresniajam patruliui G. P. – 1 000 Lt neturtinę žalą.

Šios istorijos pradžia - 2012 m. vasario 22 d. Apie 21 val. G. Dagys gyvenamojo namo kieme konfliktavo su savo sutuoktine, tyčia ją pastūmė ir ranka sudavė į veidą. Nuo įsisiautėjusio vyro kliuvo ir konflikto spręsti atvykusiems Joniškio rajono komisariato patruliams bei Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjui. Jie buvo iškoneveikti necenzūriniais, įžeidžiančias žodžiais.

Policijos pareigūnams pareikalavus nutraukti neteisėtus veiksmus, G. Dagys, siekdamas išvengti sulaikymo, pargriovė ant grindų vyresnįjį patrulį G. P., o tyrėjui D. B. įkando į kairės rankos plaštaką. Priešindamasis policininkams, aršusis vyras apgadino, ištepė dažais ir suplėšė patrulio G. P. tarnybinę uniformą. Nors ir visaip jis stengėsi išvengti sulaikymo, išsisukti nuo areštinės nepavyko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)