Delfi primena, kad liepos 9 dieną vienoje iš pagrindinių miesto gatvių Pacific Avenue 3817 juodaodis pusamžis vyras ėmė šaudyti, pataikė pro šalį iš darbo ėjusiai Viltei G. į galvą ir pabėgo iš įvykio vietos.

Nukentėjusioji – 20 metų mergina yra gimusi Klaipėdoje, gyveno Kretingalėje, baigusi Kretingos pranciškonų gimnaziją. Pastaraisiais metais studijavo vadybą ir ekonomiką ISM universitete Vilniuje. Nuo birželio ji dirbo Wildwoodo vandens parke gelbėtoja pagal programą „Work and Travel“.

Merginos tėvas socialiniame tinkle pasidalino informacija apie rankamas lėšas.

Atidaryti paramos fondai

Aukojimo internetu portale aukok.lt rašoma, kad padėti merginai reikia 100 tūkst. eurų.

„Kulka pataikė merginai į galvą ir pažeidė kairįjį smegenų pusrutulį. Pažeidimo pasekoje Viltė prarado gebėjimą kalbėti, ištiko dešinės rankos ir kojos paralyžius.

Šiuo metu Viltė yra gydoma Atlanticare medical center intensyvios terapijos skyriuje, jai taikoma kalbos ir fizinė terapija.

Būklei pagerėjus, Viltei reikės intensyvios reabilitacijos, kad atstatyti pažeistas funkcijas.

Jai pat bus reikalinga dar viena kaukolės neurochirurginė operacija“, – rašoma portale.

Taip pat pranešama, kad turimas draudimas nedengia reabilitacijos išlaidų.

„Viltei dar liko ilgas sveikimo kelias, kuriam reikės ne tik dvasinė stiprybės, bet ir materialinės paramos. Prašome visus galinčius aukoti gydymo išlaidoms padengti JAV ir grįžimui į tėvynę, kai būklė stabilizuosis“, – paminima aukok.lt.

Atsitiktinė auka

Cape May apygardos prokuroras Jeffrey H. Sutherland ir Wildwood policijos departamento vyriausiasis Joseph Murphy paskelbė, kad atlikus tyrimą liepos 11 d. buvo sulaikytas 40 metų amžiaus Wildwoodo gyventojas, juodaodis William Hoyle. Kratos metu rasti užpuolimo metu dėvėti drabužiai, 9 mm kalibro ginklas.

Teigiama, kad mergina nebuvo jo taikinys, tik atsitiktinė auka. Įtariamasis suimtas iki teismo kaltinant pasikėsinimu nužudyti, užpuolimu sunkinančiomis aplinkybėmis ir neteisėtu ginklo laikymu.

Po šaudynių Naujajame Džersyje sulaikytas įtariamasis  William'as C.Hoyle'as

Jei turite papildomos informacijos, kviečiame ja pasidalinti el. paštu delfi@delfi.lt arba Delfi feisbuke messenger programėle.

Svarbiausias naujienas visuomet galite sužinoti pirmieji įsidiegę Delfi mobiliojo telefono programėlę Android įrenginiams arba Apple įrenginiams, sekdami mūsų puslapį feisbuke ir youtube kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)