„Sutinku, važiavau išgėręs, nepagalvojau, kad tai paveiks, tuo metu man buvo sunkus laikotarpis, buvau pas draugus, šimtą gramų išgėriau, tą naktį nemiegojęs buvau, ir tada mane sulaikė – negaliu paaiškinti, kodėl sėdau prie vairo “, – pareiškė 22 metus policijoje dirbęs R. Povilauskas.

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį išnagrinėjo 51 metų R. Povilauskui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą – Kelių policijos valdybos pareigūnų surašytame protokole nurodyta, kad vyras automobilį vairavo neblaivus.

Nustatyta, kad ne darbo metu prie automobilio „Škoda Octavia“ vairo sulaikytas pareigūnas į alkotesterį liepos 27 d., apie 15.25 val., Minsko pl. „pripūtė“ 2,31 prom. alkoholio.

Iš karto po šio įvykio R. Povilauskas buvo nušalintas nuo pareigų, o netrukus – ir atleistas iš darbo.

„Kadangi suteršiau policijos vardą, mane automatiškai pagal policijos statutą atleido iš pareigų“, – teisme guodėsi vyras. Jis pažymėjo, kad už nepriekaištingą tarnybą yra gavęs įvairių apdovanojimų.

Tuo metu jam atstovaujantis advokato padėjėjas Tomas Bakučionis teisme teigė, kad R. Povilauskas tapo vieno vilniečio keršto auka.

„Šiuo metu mano klientas privatus asmuo, jau nebe pareigūnas, ši atsiradusi byla yra tiesiogiai susijusi su jo, kaip pareigūno darbu – vasario 28 d. p. Povilauskas sulaikė daugkartinį piktybinį KET pažeidėją, ir šia byla jo persekiojimo rezultatas“, – sakė teisininkas.

Jis pažymėjo, kad R. Povilauskas padarė „eilinį administracinį pažeidimą“: „Žmogus suklydo, padarė klaidą, o dabar yra toks jausmas, kad jis yra pjudomas būtent to asmens, kuris iš keršto prisidėjo prie sulaikymo“.

Advokato padėjėjas teismui pateikė, kaip jis sakė, „neeilinį prašymą“ – bylą nagrinėti uždaruose posėdžiuose, nes esą R. Povilauskas jau pavargo nuo persekiojimo. Teisėja Nida Vigelienė šį prašymą atmetė kaip nepagrįstą – visos bylos teismuose nagrinėjamos viešai.

Teismas taip pat pagarsino R. Povilauską sulaikyti padėjusio Vilniaus universiteto darbuotojo Roberto Volodkos paaiškinimą – jis nurodė, kad važiuojant link Nemėžio vairuotojas sukėlė avarinę situaciją. Pasak jo, apie tai buvo pranešta bendruoju pagalbos telefonu – pareigūnai sureagavo žaibiškai.

„Vairuotojas man grasino susidorojimu, be to, mane ir kartu važiavusį draugą nufotografavo“, – sakė liudytojas.

Už tai, kad prie vairo sėdo neblaivus, R. Povilauskui gresia bauda nuo 2 iki 3 tūkst. Lt bei teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo dvejų iki trejų metų arba administracinis areštas nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Nutarimą teismas žada paskelbti dar šį ketvirtadienį.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)